Paza  pădurilor, mai eficientă în 2016

Paza  pădurilor, mai eficientă în 2016

Timp de citire: un minut

În cursul anului 2016, jandarmii hunedoreni au executat 362 de acțiuni, independent sau în comun cu alte instituții abilitate, care au avut drept scop prevenirea și constatarea faptelor ilegale în domeniul silvic.

La îndeplinirea acestor misiuni au participat 713 jandarmi . S-au constatat 50 de fapte de natură penală, cu privire la tăierea de arbori, fără drept, din fondul forestier naţional. De asemenea, jandarmii hunedoreni au constatat 116 contravenţii, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 68.200 lei. Faptele de natură contravenţională sancţionate de jandarmi au constat în principal în transportul materialului lemnos fără documente de însoţire.

Faptele de natură contravenţională au fost constatate în mare parte (92%) după dată 20 octombrie 2016, când Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice a suferit modificări, în sensul extinderii competenţei materiale acordate jandarmilor pentru a constata acest gen de fapte.

În urma constatării faptelor ilegale, atât de natură penală, cât și contravențională, jandarmii au ridicat în vederea confiscării 176 m³ de material lemnos.

Din faptele ilegale prezentate anterior, 10 fapte de natură penală şi 27 contravenţii au fost constate de jandarmii hunedoreni pe raza judeţelor Bihor, Arad, Alba, Cluj, Caraș-Severin și Timiș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii