Pasul Vulcan / O reușită chiar de la prima ediție

Pasul Vulcan / O reușită chiar de la prima ediție

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Că evenimentul desfășurat duminică în Pasul Vâlcan a fost unul mai mult decât reușit ați aflat, mai mult ca sigur, chiar în cursul acelei zile. A avut grijă de asta consilierul local Ștefan Feszner în transmisiile „live” de pe Face Book, dar și fotografii Sorin Moise și Răzvan Șorodoc, deja cunoscuți publicului, care au „împrăștiat”, pe același site de socializare, un număr impresionant de imagini.

Duminică dimineața

n-a plouat deloc, față de cum e în cea a zilei de luni, când m-am pus pe scris aceste rânduri, așa că nu-i de mirare că sute de iubitori ai muntelui au ajuns în Pasul Vâlcan. Mai grăbiți au fost cei care voiau să ia parte la concursul de schi. Înscrierile erau programate între 10.00-11.00, așa că a fost nevoie ca doritorii care voiau să-și vadă numele pe listele concurenților să ajungă în acest interval orar. Au fost opt categorii de vârstă. De la copii de cinci-șase ani la veterani ajunși sau trecuți de al șaptelea deceniu de viață. A fost o surpriză chiar și pentru organizatori, SC Comexim R Lupeni, împreună cu Primăria și Consiliul Local Vulcan, să constate că, la prima ediție a Cupei Pasul Vâlcan, se înscriseseră mai bine de o sută de concurenți.

Timpul „făcut”

de către fiecare schior a fost cronometrat electronic, așa că nu au existat nemulțumiri sau contestații, cum că arbitrii l-ar fi „furat” pe unul sau pe altul, ca să-i favorizeze pe alții. Investitorul Milu Părău și primarul Cristian Merișanu s-au îngrijit de fiecare detaliu, pentru ca totul să fie în ordine și transparent. I-au ajutat la asta managerul public Marius Danci și consilierul local Daniel Lehăceanu, care face partea din comisia cultură-sport a legislativului vulcănean. Câte un sfat bun a venit, când a fost cazul, de la Dan Petculescu, decanul de vârstă al consilierilor locali din Vulcan, care venise cu soția, ca să-i susțină și să-i încurajeze pe nepoții lor Ariana și Rareș. Cei aflați pe terasă și care nu și-au pus schiurile în picioare s-au mulțumit cu vinul fiert și țuica cu care gazdele și-au tratat musafirii. Lichide care au ajuns pentru toată lumea.

Festivitatea de premiere

a fost un moment aparte, trăit la intensitate maximă îndeosebi de copii care au constituit marea parte a concurenților. Pe lângă diplome și medalii, ei au primit și pungi cu dulciuri. Pe podium au urcat schiori, bărbați și femei, cunoscuți, ale căror nume apar mai întotdeauna pe listele de concurenți ale diferitelor întreceri. Nu s-a semnalat nici un incident, asta și pentru că jandarmii montani au avut grijă ca regulile antipandemie și ordinea să fie respectate cu strictețe.

Telegondola și teleschiul

au funcționat perfect, voia bună a fost deplină, așa cu nu-i de mirare dacă-i veți auzi pe cei care, duminică, au fost în Pasul Vâlcan spunând că „a fost super de tot!”. De fapt, așa va fi de fiecare dată de acum încolo, fiindcă, s-a auzit și la stația de amplificare, noua administrație publică locală vulcăneană a inițiat deja demersurile necesare, pentru ca această zonă montană să intre cât mai curând in circuitul turistic național. Numai că înfăptuirea acestui deziderat ține și de modul în care acționează fiecare locuitor al Vulcanului și, în mod deosebit, de cei pentru care cota 1300 a Pasului Vâlcan este locul preferat de petrecere a sfârșitului de săptămână.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii