Pasul Vâlcan / Dividende date pe promisiuni deșarte

Pasul Vâlcan / Dividende date pe promisiuni deșarte

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

De ani buni, administrația publică locală vulcăneană încearcă să-i atragă, prin tot felul de oferte, pe cei care vor să-și ridice cabane și pensiuni în Pasul Vâlcan. Pe hârtie acestea există, cam de mult timp, începând de la Crucea lui Bogdan și până la cota 1300 a muntelui. În realitate, situația este cu totul alta.

 

Noua conducere

a administrației publice din Vulcan a promis, în campania electorală, că va transforma Pasul Vâlcan într-o stațiune de interes național. Ar fi păcat să nu înfăptuiască acest deziderat din moment ce locul în care întoarce telegondola și împrejmuirile sale atrag din ce în ce mai mulți iubitori ai muntelui și ai sporturilor de iarnă. Asta, trebuie spus, și în condițiile în care un cunoscut investitor local din vale a făcut și face eforturi, pentru ca toți cei care urcă în Pas, ca să schieze, să se dea cu placa sau cu boburile, să beneficieze de unele facilități.

 

Mai greu merge

treaba cu vânzarea parcelelor pentru cabane și pensiuni. Explicația este una simplă și ea a fost, recent, repusă pe tapet, în plenul forului legislativ vulcănean, de către Florin Govor, ex-consilier  local. El a reamintit de ceea ce se discuta când, ales local fiind, a votat, de vreo două sau trei ori, împreună cu colegii săi, ca dividendele care i se cuveneau Primăriei Vulcan să rămână la SC Apaserv SA Petroșani. Motivul era unul înălțător: banii ar fi urmat să constituie partea de contribuție locală la lucrarea destinată construirii unui sistem de conducte prin care apa potabilă, colectată undeva mai sus, să fie adusă în zona cabanelor.

 

A fost un proiect măreț,

prezentat consilierilor local, la vremea aceea, chiar de către fostul director general al societății petroșenene de ape și în care a crezut și primarul de atunci. Din nefericire, totul a fost în zadar. Acum, banii aceia nu mai sunt – cine s-o fi „băgat” în ei? -, iar avizele necesare nu au mai fost obținute. „S-a pierdut și operatorul”, a menționat Cristian Merișanu ale cărui strădanii se îndreaptă spre reluarea acestui proiect atât de necesar pentru ceea ce el, ca primar, dorește să facă din Pasul Vâlcan. El crede că va apărea o altă firmă de construcții și că „să sperăm că și consiliul județean va avea bani!”. În această ultimă privință mă abțin să comentez…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii