Ultima zi din primele 5 anunțate de CEVJ ca fiind productive la termocentrala Paroșeni. Ce venituri s-au generat în această perioadă nu se știe încă. Însă, pe piața de energie, Paroșeniul a prins un sezon bun și un preț mare.
Strategia CEVJ este să facă stocuri de cărbune și să pornească Paroșeniul în zilele în care pe piața de energie prețul este unul ridicat. Primele 5 zile de funcționare a termocentralei pe noua societate au fost bune, prețul megawatt-ului depășind 600 de lei.
„Am încheiat primele 5 zile de funcționare a Termocentralei Paroșeni, încă încă nu avem veniturile totale finalizate. Cu siguranță în zilele următoare le vom prezenta exact pentru că ele țin de costul energiei de pe piață. Încă n-avem valoarea finală, însă, în orice caz, am prins cea mai bună săptămână din ultimii ani. Cu siguranță veniturile obținute vin să susțină celelalte cheltuieli pe care le are societatea. Mulți nu înțeleg că ajutorul de stat nu rezolvă problema societății ca persoană juridică. Ajutorul de stat este mai mult un pansament, dar un pansament bun dacă-i dat când trebuie și la suma la care trebuie”, a spus Andrei Popa, președintele CA al CEVJ.
Termocentrala Paroșeni și-a reluat activitatea luni, după aproape doi ani de activitate discontinuă din cauza deficitului de cărbune. În ultimele săptămâni, ortacii au lucrat pentru a face stocuri, care deja au fost arse. Minerii continuă refacerea depozitelor, pentru ca termocentrala să poată fi pornită din nou într-o perioadă măcar la fel de bună.