Parcul copiilor din Hațeg va avea un aspect modern. Este modernizat pentru...

Parcul copiilor din Hațeg va avea un aspect modern. Este modernizat pentru prima dată de la înființare

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

În centrul orașului se găsește un parc de agrement cu o suprafață de 4.641 mp care se dorește a fi reabilitat șoi modernizat. Accesul în parc se face direct din starda Uzinei.  Parcul este cel mai mare din localitate, nu a mai fost reabilitat ceea ce a dus la degradarea lui, la uzura instalațiilor și la diminuarea siguranței în exploatare, și la creșterea cheltuielilor de mentenanță. Valoarea totală a achiziției este de 1.096.644 lei.

Se propune reabilitarea împrejmuirii existente, înlocuirea panourilor de gard existente cu altele noi din bare metalice și tablă, reparații la soclu și stâlpi și refacerea finisajului exterior al soclului acestuia. Se vor înlocui porțile de acces âîn parc și montareea unei noi porți de acces în parc.

Cei 34 de arbori vor fi toaletați și vor fi plantați alți 15 arbori noi, tei șoi castani. Vor fi plantați 10 arbuști, va fi ierbat cu rulou de gazon rezistent la secetă, în suprafață de 2.775 mp, pentru care va fi instalat și un sistem automat de udare.

Vor fi desființați cei 994 mp de alei, și reamenajate alte alei, în suprafață de 1323 mp, din pavele de beton vibropresat.

Va fi desființat și actualul sistem de iluminat ambiental și va fi intalat unul nou, format din 23 stâlpi de iluminat, fiecare cu câte 3 corpuri, sistem LED. Nou va fi și sistemul de supraveghere video, ce va fi racordat la clădirea primăriei.

Se vor instala 33 de bănci noi, aparate de fitness , o zonă de joacă pentru copii dotată cu leagăn, tobogan în formă de dinozaur, balansoar, nisip. Pardoseala locului de joacă va fi realizată din plăci de tartan cauciucat.
Se va realiza o zonă de joacă pentru copii cu vârste cuprinse între 4- 14 ani, care va fi dotată cu un balansoar, leagăn, hamac, sistem de cățărat groapă de nisip, tobogan.  Și adolescenții între 14 și 18 ani vor avea un loc al lor cu masă de tenis de masă, un leagăn tip cuib,  masă multifuncțională.

Vor fi amenajate două foișoare cu mese pentru șah. Se vor monta și 4 cișmele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii