Parângul atrage nu doar turişti, ci şi viitori ofiţeri ai Armatei Române

Parângul atrage nu doar turişti, ci şi viitori ofiţeri ai Armatei Române

Timp de citire: un minut

Frumusețea Masivului Parâng cu a sa stațiune de deasupra Petroșaniului, aerul curat de acolo, stratul consistent de zăpadă care s-a așternut din plin pe pârtiile de schi și printre cabane sunt la mare căutare și printre viitorii ofițeri de educație fizică nu doar pentru turiști.

În acest început de februarie, zece viitori ofițeri care se specializează în Educație fizică, coordonați direct de locotent-colonelul Mădălin Chiriac și de maiorul Valentin Crăciunoiu, parcurg metodica predării disciplinei „Schi” la baza didactică „Virgil Teodorescu”.
Viitorii profesori-ofițeri au inaugurat traseele aplicativ militare de schi existente în Munții Parâng, ziua de instrucție începând cu mult înainte de răsăritul soarelui, cu o înviorare pe zăpada din fața cabanei, fără haine până la brâu și cu bocanci sau cizme în picioare, pentru tonifierea și imunizarea organismului. Firește că poate că un om obișnuit n-ar face față acestui „regim de trezire totală” după un somn de noapte, numai că trebuie avut în vedere că acești cursanți sunt campioni naționali și internaționali de judo, lupte libere, lupte greco-romane, sambo, culturism, fitness, box, gimnastică artistică și aerobică, căliți în antrenamentele zilnice. Deci, priviți-i în această imagine, minunați-vă, faceți exerciții de dimineața ca și ei, dar nu vă apucați să stați la minus 7 / minus 10 grade Celsius, dezbrăcați și desculți în zăpada de-afară dacă nu sunteți antrenați. Că poate, cine știe, vă alegeți cel puțin cu o răceală strașnică.
Cei zece cursanți din cadrul Universității de Apărare „Carol I”, prezenți în Parâng alături de instructorii lor, urmează Programul de formare a ofițerilor în activitate, specialitatea militară „Educație Fizică”, derulat în perioada 10 octombrie 2022 – 16 iunie 2024 în cadrul Centrului de pregătire a cadrelor militare în domeniul educației fizice și sportului în armată.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii