Pandemia ne cam ia și din strălucirea de altădată… / Anul acesta,...

Pandemia ne cam ia și din strălucirea de altădată… / Anul acesta, la Petroșani, ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, nu va mai arăta ca în anii trecuți!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Ziua Națională a României se apropie cu pași repezi. Dar, după un an special, datorat acestei pandemii, și manifestările din toată țara vor fi speciale, în sensul că vor lipsi marea majoritate a cetățenilor prezenți la evenimentele organizate în cinstea acestei zile, inclusiv programele artistice sau fasolea cu cârnați, nelipsită an de an de Ziua Națională.

La fel va fi și la Petroșani și cam peste tot în Valea Jiului. Totuși, fiind Ziua Națională, cu toată pandemia, vor exista în Pacul Central „Carol Schreter” câteva festivități, dar la care vor participa probabil un număr limitat de oameni și câteva oficialități locale.

Momentul Unirii – 1 Decembrie 1918 va fi elogiat la Petroșani, ca peste tot în țară, mai altfel ca în anii trecuți. Din cauza pandemiei, nu se va mai organiza nici un moment artistic, așa cum eram obișnuiți cu toții, și nu se va mai servi mâncarea tradițională, fasolea și costiță sau cârnații. Va avea loc doar arborarea Tricolorului și prezentarea Onorului la Drapelul României. Asta este situația din păcate, nu avem ce face”, ne-a spus primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Faptul că aceste activități au fost scoase anul acesta, a condus, lucru firesc, și la reducerea de cheltuieli de la bugetul local, în acest an la ședința ordinară din 27 noiembrie, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi propune, printr-un proiect de hotărâre,  alocarea a doar 3.800 lei, necesari pentru „achiziționarea de insigne și cocarde tricolore”, față de zeci de mii de lei cât se alocau în anii trecuți.

Mai trebuie spus că în aceste zile, din câte am mai înțeles de la unii reprezentanți din primărie, vor fi schimbate steagurile tricolore uzate sau murdare de pe raza localității, cu altele noi, numărul drapelelor tricolore fiind de asemenea suplimentat pe artera principală, în semn de cinstire și respect față de această importantă zi pentru toți Românii!

Încă de-acum, spunem și noi: „La Mulți Ani, România!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii