Pana de agent termic de la Mintia îi zgâlțâie stativul saxofonistului Dioane....

Pana de agent termic de la Mintia îi zgâlțâie stativul saxofonistului Dioane. Va cânta la altă masă?

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara, prefectul Marian cere ca vinovații pentru situația devenilor afectați de lipsa căldurii și apei calde să plătească.

În alt comunicat, primarul Devei, Florin Oancea, e și el supărat pe conducerea CEH. Și primarul și prefectul au dreptate, dar… Dar cine i-a binecuvântat cu aghiasmă politică pe saxofoniști și chelneri să rămână în fruntea CEH și prin conducerea minelor și termocentralelor? Ministrul Energiei, căruia i se subordonează muzicanții huilei și energiei este Virgil Popescu. Care, până la închiderea ediției, era membru al Partidului Național Liberal. Și încă o întrebare către prefectură și PNL: cum de Roșu mai e administrator special, dacă și-a dat demisia în timpul ultimelor proteste minerești? Să nu dați vina, zău, iar pe PSD sau AUR, că vă faceți de râs…

 

Primarul Oancea vrea să ardă tot cărbunele Văii la Mintia

Către

Ministerul Energiei

Domnului Ministru al Energiei, Virgil Popescu

Domnule Ministru,

Doresc să vă aduc la cunoștință situația deosebită cu care peste 22.000 de cetățeni ai Devei se confruntă: lipsa încălzirii și apei calde din apartamentele, creșele, grădinițele, școlile și instituțiile racordate la sistemul centralizat de distribuire a energiei termice.

Energia termică în sistemul centralizat este (era) asigurată de Termocentrala Mintia.

În luna februarie a.c., Termocentrala Mintia a funcționat doar 18 zile din 28 iar din data de 4 martie a.c. până în prezent, Termocentrala Mintia nu mai funcționează, din lipsă de cărbune.

După încetarea grevei minerilor din Valea Jiului și reluarea extracției de huilă, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a luat decizia discreționară de a direcționa întreaga cantitate de cărbune extrasă zilnic spre Termocentrala Paroșeni, lăsând, astfel, Termocentrala Mintia fără niciun gram de cărbune și, în consecință, mai mult de o treime dintre locuitorii Devei fără încălzire și apă caldă, în condițiile în care temperaturile au coborât, frecvent, sub 0 grade C.

Creșele, grădinițele și școlile au fost închise (elevii desfășoară cursurile doar online) iar în apartamente este frig.

Menționez că Termocentrala Paroșeni nu produce agent termic secundar, ci doar energie electrică, deci confortul termic al locuitorilor Văii Jiului nu depinde de funcționarea Termocentralei Paroșeni. Pe când căldura devenilor racordați la sistemul centralizat depinde total de funcționarea Termocentralei Mintia.

De aceea vă rog, domnule Ministru, să dispuneți conducerii Complexului Energetic Hunedoara direcționarea întregii cantități de huilă extrasă zilnic din Valea Jiului către Termocentrala Mintia, pentru ca aceasta să își poată relua funcționarea.

Vă rog să ne ajutați să trecem peste această perioadă dificilă în care, pe lângă frigul din apartamente, lipsa apei calde în condiții de pandemie ne-a adus într-o situație inacceptabilă.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!

Noi, devenii, așteptăm răspunsul dumneavoastră favorabil.

Cu deosebită stimă,

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

 

Prefectul cere conducerii CEH să-și asume disconfortul devenilor

Referitor la situația determinată de lipsa furnizării agentului termic pentru locuințele și instituțiile publice din municipiul Deva, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, transmite că este alături de familiile afectate de lipsa căldurii și a apei calde.

Instituția Prefectului-Județul Hunedoara va face toate demersurile posibile pentru reluarea furnizării în cel mai scurt timp a agentului termic de la termocentrala Mintia.

„În calitate de prefect al județului Hunedoara sunt de acord ca toți cei care, prin deciziile lor au produs disfuncționalități în alimentarea cu energie termică a orașului Deva, să-și asume situația creată. Susțin orice demers al primarului Florin Nicoale Oancea, care va duce la revenirea stării de normalitate în municipiul Deva.” declară Călin Petru Marian.

Mai mult, prefectul județului solicită președintelui Consiliului Județean Hunedoara să ia cât mai curând o decizie privind preluarea termocentralei Mintia, considerând că orice întârziere în luarea acestei hotărâri nu face decât să creeze și mai multe probleme, atât locuitorilor care ar trebui să beneficieze de apă caldă și căldură, cât și funcționării Complexului Energetic Hunedoara.

BIROUL DE PRESĂ AL PREFECTURII HUNEDOARA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii