Ordonanța de reducere a cheltuielilor bugetare pune în conservare lucrările la bazinul...

Ordonanța de reducere a cheltuielilor bugetare pune în conservare lucrările la bazinul din Lupeni. Stadiul era de peste 90%!

Timp de citire: 2 minute

Lucrările la bazinul didactic de înot din Lupeni intră în conservare până în primăvara anului viitor. Compania Națională de Investiții (CNI) a determinat suspendarea lucrărilor. Chiar dacă peste 90% din investiție este realizat, până când CNI nu plătește constructorul, acesta din urmă nu finalizează lucrarea.

Ordonanța de Urgență nr. 90 din 27 octombrie 2023 este cea care blochează finalizarea investiției la bazinul didactic de înot din Lupeni. Ea vizează măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 și face referire directă prin două aliniate la CNI.

„Noi, în Agrement, avem și bazinul de înot care în acest moment a primit sistare din partea celor de la CNI, pentru că fondurile lor nu mai pot fi cheltuite. S-a dat această ordonanță și nu se mai cheltuie bani în această perioadă de timp care va urma. Ele au fost sistate, lucrările sunt efectuate undeva la peste 90%, mai trebuia să se lucreze efectiv la introducerea apei în bazin, după trebuia golit pentru a se verifica dacă sunt scurgeri sau nu, după care urma în toată această zonă să se pună gresia, care încă nu este montată. Mai este, de asemenea, foarte puțin de lucru la parcarea care este amenajată în exterior, trebuiau să o asfalteze și să facă mici lucrări de semnalizare, bineînțeles și o zonă verde în partea stângă. Aceste mici lucrări mai trebuiau făcute, în rest este finalizat în proporție foarte mare”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Multe dintre proiectele demarate prin CNI sunt în această situație. Lucrările ar putea fi reluate în primăvară, o dată cu adoptarea bugetului de stat pentru 2024, însă companiile s-ar putea trezi fără forță de muncă.

„Ei vor primi ordin de începere, nu știm când, este posibil în februarie, în martie, totul depinde de cei de la Compania Națională de Investiții. Nu noi, primăria, dăm ordinul de reîncepere a lucrărilor, ele au fost sistate, fiindcă nu se mai fac plăți. La CNI nu s-au mai făcut plăți din luna mai, constructorul a mers pe banii lui până astăzi, dar nu a mai putut face față din punct de vedere financiar și a oprit lucrările, fiind sistat efectiv ordinul de lucrări”, a mai adăugat edilul.

Lucrările la bazinul de la Lupeni ar mai fi durat maxim câteva săptămâni. Dar așa, inaugurarea obiectivului s-ar putea face abia în vara anului viitor, dacă repornesc lucrările în primăvară.

Valoarea proiectului este de aproximativ 12 milioane de lei. Bazin de înot de la Lupeni este construit în zona Agrement, în vecinătatea stației de plecare a telegondolei către stațiunea turistică Straja, pe un teren în suprafață de 15.430 mp, pus la dispoziție de Consiliul Local Lupeni. Scopul realizării aceste investiții este pe de o parte de a oferi lupenenilor alternative de petrecere a timpului liber, iar pe de altă parte proiectul include și numărul mare de turiști care ajung în fiecare sezon de iarnă în Straja și care poate își doresc să facă și înot pe lângă schi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii