Oameni şi fapte: înfruntând viscolul

Oameni şi fapte: înfruntând viscolul

Timp de citire: 2 minute

„Într-una din zilele trecute, difuzoarele din staţia C.F.R. Teiuş transmiteau felicitarea Direcţiei regionale C.F.R. Cluj către personalul complexului C.F.R. Teiuş-Coşlariu, pentru comportarea sa excelentă în perioada viscolului.

Cu circa două, trei săptămâni în urmă, prin locurile acelea a bântuit un viscol puternic, care a durat câteva zile. Vântul ridica valuri întregi de zăpadă, purtându-le furios de colo-colo.

Pe o asemenea vreme, căruţaşul preferă să stea acasă, şoferul pleacă la drum cu teamă, iar mecanicilor de locomotivă li se permite să remorcheze trenuri cu tonaj redus cu 20 la sută.

Şefii de tură de la depoul C.F.R. Teiuş au trăit atunci câteva zile pline de surprize. Contrar aşteptărilor, nici unul dintre mecanici n-a solicitat reducerea tonajului. Ioan Dascălu. Liviu Sîrbu, Ioan Păcuraru, Gligor Medrea, toţi mecanici, precum şi fochiştii, se prezentau ca de obicei, la orele potrivite, pentru a primi foile de parcurs, cu singura deosebire că pe feţele lor se putea citi în timpul acela mai multă îndârjire. Privind cifrele de pe ele, clătinau din cap mulţumiţi şi se îndreptau spre locul unde trebuiau să remorcheze garniturile.

Ce i-a determinat pe toţi, ca unul, să ia această hotărâre? De ce nici măcar unul din ei n-a şovăit când i s-a înmânat foaia de parcurs? Desigur, numai conştiinţa şi grija faţă de realizările întregului colectiv. Ei s-au angajat ca în anul 1960 să depăşească planul de producţie la toţi indicii, să realizeze economii însemnate la preţul de cost. Pentru aceasta, forţa vie a locomotivelor trebuie utilizată în întregime, trebuie economisit cât mai mult combustibil, şi apoi, cel mai important lucru e remorcarea trenurilor cu tonaj sporit.

La baza acestei hotărâri mai stă fără îndoială apărarea prestigiului de unitate fruntaşă pe ţară, titlu cucerit pentru realizările din primul semestru al anului trecut.

De amintit că şi realizările obţinute în cel de-al doilea semestru sunt cât se poate de bune. Ele îi îndreptăţesc să spere că îşi vor păstra pe mai departe acest titlu.

Faptul că în zilele de viscol trenurile au mers fără nici o abatere, ca în zilele senine de vară, îşi are explicaţia în coeziunea acestui harnic colectiv, în dragostea lui faţă de muncă”. [„Drumul Socialismului”, Anul XII, nr.1582, 26 ianuarie 1960].

Felix Ostrovschi

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii