O veste bună pentru buzunarele sale: / Se pare că Durbacă mai...

O veste bună pentru buzunarele sale: / Se pare că Durbacă mai rămâne la încasare încă trei luni

Timp de citire: 2 minute
  • De ce tace senatorul PSD Resmeriță? l Când vor interveni organele statului în cazul Durbacă? l Pe cine va mai trage după el Durbacă?

La finele acestei săptămâni expiră mandatul de director general al lui Durbacă. Dar așa cum nici angajări nu pot fi făcute, se pare că nici postul lui nu poate fi scos la concurs. În aceste condiții, Consiliul de Adminsitrația al CEVJ îi va prelungi interimatul cu încă trei luni. Chiar dacă Durbacă poartă acum cravată roșie, de pesedist, iar ministrul care l-a uns și cu care se poza din toate pozițiile e liberal.

Durbacă pare că nici „vetuță” nu a pupat, nici gura nu-i miroase galben. Opinia publică nu înțelege tăcerea senatorului Resmeriță, atât de vocal în critica actului managerial al lui Durbacă. Din respect pentru alegătorii săi și pentru cetățenii Văii Jiului, senatorul Resmeriță trebuie să-și explice această schimbare bruscă de atitudine. Nu avem nici un motiv să credem că cele semnalate de le până mai ieri nu mai sunt valabile.

Odată cu schimbările politice din ultima perioadă care coincid cu terminarea mandatului de director general la CEVJ, se aștepta o schimbare și în fruntea companiei, care trece prin momente jalnice din punct de vedere al producției. Mai mult, CEVJ nu poate acum face nicio angajare fără buget, deci, nici postul de director nu va fi scos la concurs.

„Teoretic, va trebui ca cei din CA și AGA să facă o nouă propunere, care, fie poate să prelungirea actualului mandat, fie acordarea unui mandat provizoriu, unei alte persoane până la definitivarea concursului. Noi acum suntem în procedură de concurs pentru membrii CA, ar trebui terminată selecția în aproximativ o lună, iar după asta va avea loc concursul pentru funcția de director general. Deci, practic, va fi încă o perioadă de intermat prin prelungire, adică actualul director”, a spus Andrei Popa, președintele CA al CEVJ.

Durbacă a fost numit director general la finale anului trecut, după aproximativ o lună de la înființarea CEVJ. Mandatul lui va fi prelungit pentru încă trei luni, deci până în vară, la alegeri. La ora actuală, CEVJ, societate ce a fost înființată ca un ultim tren al minelor din Valea Jiului, funcționează din ajutoarele de stat acordate de Guvern. S-a tot vorbit despre investitori, planuri și idei care deocamdată sunt la același stadiu. Cei care conduc CEVJ au misiunea, și după 6 luni pare imposibilă, de a închide minele existente în condiții de siguranță și, în același timp, de a crea surse alternative de producere a energiei, prietenoase cu mediu.

Credem că organele statului ar trebui să documenteze toată activitatea „economică” indirectă a lui Durbacă de la Mina Livezeni și de la CEHD. Ce spunem noi acum a susținut și senatorul Resmeriță, cu alte cuvinte. Dar care acum, nu știm de ce, tace, tace, tace…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii