O provocare pentru primării: Legea cablurilor de telefonie, net și internet

O provocare pentru primării: Legea cablurilor de telefonie, net și internet

DISTRIBUIȚI

Firmele de cablu (televiziune, net și telefonie) își cam fac de cap la Petroșani și cam peste tot prin Valea Jiului.

Dacă nimeni nu ia atitudine și nicio primărie, prin serviciile de specialitate, nu le spune nimic, nu-i avertizează scris și nu dă termene de reabilitare a rețelelor, atunci cu siguranță și peste zece ani tot așa vom avea prin toate localitățile spânzurate fire de pe stâlpi și la blocuri, care dau un aspect neplăcut și de neîngrijit, de parcă ar fi Țara lui Papură Vodă!
Iarna care a trecut și-a pus și ea amprenta pe aceste cabluri de telefonie și internet. De bine ce au fost puse, pe la Lupeni s-a stat câteva zile fără cablu TV la una dintre firmele așa-zis serioase, cu „experiență în domeniu”, „vina” fiind dată pe îngheț, zăpadă apoasă grea și chiciură.  La Petroșani la fel, prin toată zona Hermes sau cea de la „Jiul”, străzile Nicolae Bălcescu, Avram Iancu, Aleea Trandafirilor, 9 Mai, sau prin cartierele Dimitrov și Aeroport se puteau vedea fire de internet rupte sau căzute, cabluri de telefonie spânzurate, stâlpi „ștrangulați” efectiv de încâlceala firelor și cablurilor de la aproape fiecare firmă de telefonie și cablu ce acționează în oraș.
Este regretabil că deși în ședința de consiliu local de la Petroșani, de exemplu, dar și la alte ședințe din celelalte localități s-a ridicat această problemă, nicio primărie nu ia atitudine clară, fermă! Bine, nimeni nu are pretenții ca de pe o lună pe alta aceste firme să-și îngroape cablurile și firele, ca în țările civilizate, că nici în Capitală n-a fost posibil până la acest moment și orice străin din Vest ce vine observă treaba asta și mai și postează imagini pe rețelele de socializare, dar măcar să-și strângă cablurile și firele căzute sau lăsate din cauza anilor se poate! Cum, tu firmă de cablu TV și internet, care încasezi lunar bani grei de la mii de abonați, nu poți măcar să salvezi aparențele adunând „căblăraia” ruptă sau căzută? Este strigător la Cer și cetățenii de la blocuri au dreptate când se revoltă și solicită remedierea acestui aspect de la blocurile lor! Dar cine să-i audă? OPC? Nu avem o astfel de instituție funcțională în Valea Jiului, cu tot respectul, o singură persoană, un inspector – și șef pe deasupra (adică el centrează, el dă cu capul), nu face față la o Vale a Jiului cu șase localități înșirate cam vreo 40-50 km de la Est la Vest. Primăriile? Se pare că demult sunt depășite de situație, semn că nu prea se vrea remedierea acestui aspect și cetățenii, sincer, nu prea înțeleg de ce. Alte instituții? Cine? Și uite așa, firmele ce merg pe principiul „stat în stat” își fac de cap cum vor, deși presa tot semnalează, cam degeaba. Legi există, dar cine să le aplice?
Să sperăm că măcar acest ultim apel al nostru va fi auzit, în primul rând de primari, care pot lua problema în mâini dacă vor, luându-i la întrebări pe cei din subordine și dându-le sarcini clare în această privință.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii