O provocare pentru poliţiştii (bine) plătiţi pentru acest lucru: Fluidizarea drumului Petroşani...

O provocare pentru poliţiştii (bine) plătiţi pentru acest lucru: Fluidizarea drumului Petroşani – telescaun(e)

Timp de citire: 2 minute
Problema parcărilor din staţiunea Parâng dă mari bătăi de cap turiştilor, dar şi poliţiei rutiere şi poliţiei locale. Cel mai bine se vede acest lucru când e afluenţă mare de turişti, mai cu seamă în sezonul rece şi de sărbătorile de iarnă. 
Dacă de Crăciun n-au fost probleme mari în acest sens, de Revelion lipsa parcărilor din zona telescaunului vechi s-a resimţit foarte mult. Înşirate pe marginea drumului, pe o distanţă de vreo 2-3 kilometri, maşinile cu numere din judeţe situate din zona de vest a ţării, dar şi din Bucureşti sau Oltenia şi, mai puţine, din Hunedoara, făceau aproape imposibilă circulaţia. Acum, în lipsa unor parcări, ce să facă şi oamenii? Au lăsat maşinile cum au putut ca să poată urca în staţiune. Unii au fost direcţionaţi de către poliţiştii locali şi de către cei de la telescaun şi spre celălalt telescaun, de la Rusu, mulţi neştiind că şi acolo e un telescaun funcţionabil, nou şi modern. Dar şi parcările şi zonele libere de-acolo s-au umplut în scurt timp.
Dacă urcarea turiştilor a mai fost cum a fost din acest punct de vedere, coborârea, pe data de 2 ianuarie, a fost şi mai cruntă.
„Aveţi dreptate, informaţiile sunt bune, circulaţia dinspre Parâng spre Petroşani a fost, într-adevăr, destul de greoaie, ca să nu-i spun altcumva. Ţinând cont de situaţie, pe lângă maşina noastră şi poliţiştii locali trimişi acolo, am cerut prin 112 sprijin şi din partea poliţiei. Poliţia municipiului de circulaţie a venit cu echipaje şi, împreună, preţ de mai multe ore am încercat să deblocăm situaţia. Cum atât pe o parte, cât şi pe alta a carosa­bilului erau parcate maşini, cam de la vreo 500 de metri în jos de telescaun şi până mai sus de telescaun cu vreo 2-3 km – zona Cabanei Ayana şi nu numai, a trebuit să fim foarte atenţi cu cei care doreau să plece, ca nu cumva să intre în coliziune cu alte maşini care urcau sau care erau staţionate. Noi ne aşteptam să fie greu pe 31 decembrie, la urcare, dar iată că surpriza nedorită a venit la coborâre”, ne-a declarat miercuri, 4 ianuarie, Dorel Neag, comandantul Poliţiei Locale Petroşani.
Aceeaşi problemă ne-a confirmat-o şi noul comandant al Poliţiei Municipiului Petroşani, comisarul şef Aurel Buruiană, care a menţionat că, într-adevăr, „aceasta a fost cea mai mare problemă cu care ne-am confruntat în această perioadă de sărbători”.
Fluidizarea circulaţiei rutiere pe acest drum reprezintă o provocare pentru poliţiştii cu atribuţii în domeniu. Care de altfel sunt (bine) plătiţi tocmai pentru a găsi soluţii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii