O noapte întreagă / S-au luptat cu flăcările

O noapte întreagă / S-au luptat cu flăcările

Timp de citire: un minut

Misiune extrem de dificilă a pompierilor hunedoreni în localitatea Bălanu. Un incendiu de vegetație s-a propagat la o pădure de fag și pin. Toată noaptea s-a intervenit pentru lichidare, iar de dimineață s-au lichidat ultimele focare. În sprijinul pompierilor au intervenit și lucrătorii de la Ocolul Silvic.

Pompierii militari din cardul Detașamentului Hunedoara au acționat luni seara cu două autospeciale de stingere, pe raza localității Bălanu, comuna Râu de Mori, pentru localizarea unui incendiu de vegetație uscată, mărăciniș și literă care se manifestă pe aproximativ 20 de hectare de teren. În sprijinul pompierilor au acționat și lucrători ai Ocolului Silvic Retezat.

Intervenția echipajelor operative a fost una dificilă întrucât au existat mai multe focare, terenul este greu accesibil și totodată propagarea flăcărilor a fost favorizată de vântul puternic.

Odată cu scăderea vizibilității, pompierii s-au retras la baza versantului, unde vor rămâne în supraveghere pe tot parcursul nopții pentru a se asigura că focul nu va pune în pericol gospodăriile din zonă

„Pompierii militari din cardul Detașamentului Hunedoara și cei din și din cadrul Punctului de Lucru Totești alături de lucrători ai Ocolului Silvic au intervenit pe raza comunei Bălanu, la un incendiu de vegetație uscată, mărăciniș și literă care s-a extins și la pădurea de fag și pin. Intervenția a fost extrem de dificilă întrucât zona a fost foarte greu accesibilă, nu s-a putut interveni cu autospeciale, și totodată vântul a favorizat propagarea flăcărilor. În totalitate, au ars 50 de hectare de teren” a spus Carla Strujan, purtător de cuvânt ISU Hunedoara.

ISU va demara și o anchetă pentru a vedea cine a pus focul, în intenția de a curăța terenul de vegetația uscată. Această acțiune este strict interzisă și se sancționează contravențional cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii