O întrebare pe mintea primarului Jurca: Ce strică imaginea într-un cartier central: o...

O întrebare pe mintea primarului Jurca: Ce strică imaginea într-un cartier central: o parcare înnămolită sau un bătător de covoare?

Timp de citire: 3 minute

De ani de zile, după cum susţin mai mulţi locatari din blocul 10 de pe strada Minei, dar şi din blocurile învecinate, administraţia locală petrileană promite o parcare decentă într-un careu din spatele a patru blocuri cuprinse între străzile Republicii şi strada Minei.

Sătui de minciunile ordinare
„Vă rugăm frumos să veniţi să vedeţi prin ce noroaie trebuie să umblăm zilnic, mai ales cu ploile şi ninsorile astea, şi să vedeţi cum arată o aşa-zis parcare din plin buricul târgului. Că nu vorbim nici de Cimpa sau Taia, nici de colonie, ci de strada Minei şi strada de Republicii, la doi paşi de zona centrală a oraşului nostru. La alegerile de acum aproape doi ani, cei care au câştigat ne-au promis că rezolvă parcarea asta cum a fost anul trecut, deci în 2017, că nu sunt bani şi că n-au făcut ei bugetul local. Anul a trecut şi nimic. De la primărie ni se tot spune că să avem răbdare, că îi vine rândul şi acestei parcări… Câtă răbdare să mai avem, că suntem deja în martie şi nicio veste?! Trece şi anul ăsta şi nimic. Probabil o s-o facă înaintea alegerilor. Repede, repede… Nişte nisip şi pietriş azvârlit, nişte asfalt rămas de pe cine ştie ce coclauri şi… gata! Se vor lăuda că au făcut parcarea…”, ne-a spus cu amărăciune unul dintre locatarii blocului 10.
„Nici măcar trotuarul din faţa blocului nu l-au terminat azi-toamnă. Că aşa ziceau. Au făcut şi s-au oprit, deşi mai era loc să termine. Ăia ce au asfaltat pe-aici prin zonă spuneau că nu mai are primăria bani, că la anul… şi că nu din cauza vremii, că timp ar mai fi fost. După ce au venit în cartier cu scandal şi cu poliţia locală, puşi pe fapte mari că ne dărâmă toate barele unde ne băteam şi noi covoarele ca oamenii şi gardurile de fier ce protejau spaţiile verzi de derbedei seara, că, vezi Doamne, sunt urâte şi strică imaginea, nu sunt în stare să termine un trotuar. Am rămas cu bordurile… Bună treabă. Iar în spatele blocului, uitaţi-vă ce parcare avem! Acolo nu se strică imaginea, domnule primar?”, a susţinut un alt locatar, un pensionar de 62 de ani.

Cetăţeni de mâna a câta?
În aceeaşi zi în care consiliul local era convocat de primarul Jurca într-o şedinţă, câţiva petrileni s-au întrunit să arate presei mocirla prin care trebuie să înoate posesorii de autoturisme din patru blocuri. Este evident faptul că atunci când trebuie să plătească taxe şi impozite locale toţi cetăţenii sunt catalogaţi a fi buni şi utili pentru comunitate… În rest, ei sunt împărţiţi se pare la Petrila în cetăţeni de mâna a doua, a treia şi aşa mai departe. Nu, Jurca&Curtean? Cei de pe strada Minei, din cele patru blocuri învecinate cu blocul 10, se întreabă oare ei ce fel de cetăţeni sunt, dându-și singuri răspuns: „La alegeri şi când trebuie să plătim taxele şi impozitele locale suntem cetăţeni de mâna întâia… Apoi, când trebuie să ni se facă un trotuar sau o parcare, suntem cetăţeni de mâna trei-patru. Asta suntem, şi noi suntem vinovaţi că le-am dat încrederea pe promisiuni ăstora ce conduc acum Petrila”, a concluzionat doamna Monica în toată această discuţie.
Din păcate, la Petrila nu doar această parcare, unde s-ar putea amenaja civilizat vreo 30-40 de locuri (spaţiul e generos), e problema numărul unu. Mai sunt şi altele…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii