O firmă de asistenţă daune vă poate scoate din calvarul recuperării pagubelor....

O firmă de asistenţă daune vă poate scoate din calvarul recuperării pagubelor. Iată nașul asiguratorilor neserioși!

Timp de citire: 5 minute
Când te lovește ghinionul și ai parte de un accident de mașină, îți face grindina mașina praf, te-a inundat vecinul, ori mai știu eu ce fel de daună ți-a distrus bunurile, gândul te duce imediat la cum vei plăti pentru a-ți recupera pierderea. Cei mai mulți dintre noi au o asigurare obligatorie care acoperă o parte din daune, în funcție de specificațiile cuprinse în contractul semnat între firma asiguratoare și client, sau chiar asigurări
suplimentare, peste cele prevăzute de lege în mod obligatoriu. În oricare dintre cazuri, nu mai este un secret pentru nimeni, să obții despăgubirea maximă pentru dauna ta este un calvar, pentru că demersurile sunt anevoioase, și presupun pași și proceduri străine pentru  cetățeanul care nu lucrează în domeniu.
Ce am aflat de curând, deși există pe piață de ani de zile, este că sunt experți care îți pot prelua sarcina comunicării cu compania de asigurări și a derulării tuturor procedurilor pentru a obține despăgubirea maximală, fără ca beneficiarul principal, clientul, să miște un deget. Practic, de la momentul accidentului care a dus la distrugerea unui bun pentru care ai asigurare, tot ce trebuie să faci este să suni un expert, și să îl lași să își facă treaba.
VPI Asist este o firmă de brokeraj asigurări și asistență daune, situată în zona Parâng, Aeroport, vizavi de Profi, care oferă servicii ce încep cu consilierea pentru încheierea de asigurări până la consiliere și asistență în recuperarea daunelor, inclusiv în instanță, sau chiar cumpără dreptul litigios din daune. Ei au ce nu avem noi, clienții asigurărilor pentru daune: asul din mânecă pentru a obține despăgubirea corectă.
Orice poliță este corect să se încheie în funcție de valoarea de înlocuire acordată
Carmen Bică ne-a explicat punctual cu ce se ocupă firma de asistență a daunelor. În primul rând, încă de la încheierea asigurării firma oferă consultanță, astfel încât clientul să încheie o poliță care se potrivește cel mai bine situației lui financiare dar și bunului de asigurat. Firma poate să încheie orice tip de asigurare, indiferent de bunul asigurat, de la cele de sănătate până la cele de locuință sau autovehicul.
”Avem clienți care vin deja hotărâți să încheie o poliță de asigurare cu o firmă de asigurări anume. Nu este întotdeauna cea mai bună opțiune, pentru că polița respectivă poate nu oferă tipul de asigurare favorabil pentru bunul pe care îl ai de asigurat. Noi facem fără excepție verificări în teren înainte de a încheia o poliță de asigurare facultativă, astfel încât să recomandăm tipul de poliță care să despă­gubească cel mai bine clientul în funcție de necesitățile sale. Este mai importantă valoarea de înlocuire stabilită pentru bunul asigurat decât suma cea mai mică de plată pe care o solicită clientul în cazul încheierii poliței de asigurare. Și dacă clientul alege o asigurare la o sumă minimă de plată, noi îl informăm corect, pentru a ști exact ce conține, și la ce despăgubiri se poate aștepta”, explică Carmen Bică.
Imediat după ce îl loveşte necazul sună asistența. Se ocupă ea de toate demersurile
Cel mai dezavantajos lucru pentru un client este să încerce să-și recupereze daunele pe cont propriu. Va ieși cu siguranță în pierdere. Sfatul lui Carmen Bică este simplu: “sună la firma noastră, ne ocupăm noi de absolut toate demersurile, și vă asigurăm că putem obține cea mai bună sumă de despăgubire”.
”Nu este recomandabil pentru nicio persoană care suferă un accident, o pierdere a unui bun, și are o asigurare să încerce să recupereze paguba pe cont propriu. În primul rând pentru că nu cunoaște toate clauzele contractuale ale unei polițe facultative de asigurare, sau în cazul RCA, legislația aplicabilă. Fiecare dintre noi, cei care lucrăm la această firmă, am lucrat în asigurări înainte de a oferi asistență pentru încheierea polițelor de asigurare și recuperarea daunelor. Știm exact ce conțin acestea și știm cum să constituim dosarul în așa fel încât să obținem pentru client despăgubirea maximală. Nicio firmă de asigurare nu va oferi despăgubirea maximală dacă nu știi ce să ceri. De exemplu, polița RCA plătește despăgubirea maximală la avaria totală la valoarea de piață sau după stabilirea valorii bunului avariat prin orice mijloc de probă. De exemplu, dacă noi facem evaluarea bunului distrus și se dovedește că valoarea de piață a acestuia este de 4000 de lei, atunci atât trebuie despăgubit, chiar dacă valoarea achiziției bunului este de 2800 de euro. Dar mulți nu știu acest lucru și depun pentru despăgubire valoare din contractul de vânzare- cumpărare a bunului”, explică brokerul.
Tot firma poate continua demersurile în vederea obținerii despăgubirilor integrale în faza de instanță. Adică, cu toate că nu obțineți despăgubirea pe cale amiabilă cu firma de asigurări, și dați în judecată firma, un avocat nu va știi niciodată ca un expert în daune ce să ceară drept despăgubire, așadar firma oferă consultață pe tot parcursul litigiului, pentru că toți lucrătorii firmei au practică tehnică și juridică. Știu cel mai bine să conteste procesele verbale către poliție, oferă o expertiză completă, care este pactic punctul cheie în orice proces.
Firma de asistență aduce salvarea și pentru cei care au fost găsiți vinovați de instanță pentru infracțiuni
Sunt situații în care asiguratorul acționează în instanță clientul pentru recuperarea daunelor, când clientul a provocat accident prin încălcarea flagrantă a legii, comițând o infracțiune. De exemplu, un client a provocat un accident pentru că s-a urcat beat ori drogat la volan. Este firesc să plătescă, dar nu este firesc ca familia acestuia să sufere pierderi exagerate pentru greșeala lui. Dacă acesta este găsit vinovat în instanță și obligat la plata daunelor, care pot fi foarte mari, sentința dată este executorie. Dacă vinovatul nu are banii toți grămadă, poate rămâne fără locuință, ori alt bun. Firma de asistență poate obține pentru acesta plata eșalonată a daunei, astfel încât impactul financiar să fie suportabil.
Pentru cine nu vrea să își bată capul deloc cu instanța, firma cumpără inclusiv drepturile litigioase și despăgubește pe loc
Dacă se ajunge la instanță pentru recuperarea pagubei de la asigurator, dar clientul nu vrea să mai umble prin procese, cu toate că firma oferă și asistență juridică, el poate opta pentru cedarea drepturilor litigioase. ”Noi putem propune clientului inclusiv un schimb avantajos în faza de instanță. El este despăgubit de societatea noastră cu suma propusă, pentru care aplicăm un comision, apoi recuperăm noi paguba în justiţie, deci clientul scapă cu totul de instanță”, informează managerul VPI Asist.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii