O femeie din Petrila a pus în contul hoţilor 4700 de lei

O femeie din Petrila a pus în contul hoţilor 4700 de lei

Timp de citire: un minut

O femeie din Petrila, de 42 de ani, a dat de bunăvoie hoţilor 4.700 de lei, din neştiinţă, intrând în mirajul unui presupus câştig, anunţat la telefon. Când şi-a dat seama că a fost înşelată a semnalat poliţia. Dar era prea târziu. Poliţiştii atrag mereu atenţia asupra acestei metode de înşelăciune, însă periodic au parte de câte un păcălit.

Pe scurt, ieri, de 8 Martie, în jurul orei 11:30, femeia a fost apelată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi reprezentant al unei companii de telefonie, şi care i-a comunicat că este câştigătoarea unui premiu în valoare  de 3.000 de euro şi a unei tablete în valoare de 900 de lei. Pentru a intra în posesia premiului, femeii i s-a solicitat să se deplaseze la sediul unei unităţi bancare şi să vireze 1.900 de lei, prin intermediul unui serviciu de transfer, în contul unei persoane indicate de apelant. Cum i s-a indicat exact aşa a făcut. Când au văzut că ţine, şarlatanii au plusat.

Ulterior, i-au comunicat femeii că a fost o greșeală şi că, de fapt, ar fi  câștigat 10.000 de euro, dar, pentru a primi suma respectivă, trebuie să mai achite 2.800 de lei. Partea vătămată a transferat suma solicitată, iar după ce a comunicat  codul de transfer, i s-a spus să aştepte acasă primirea „premiului”. După un timp, femeia a apelat numărul de telefon de la care fusese contactată, însă postul telefonic era inactiv, moment în care şi-a dat seama că a fost înşelată.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de  înşelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării autorului şi a recuperării prejudiciului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii