Numărul consumatorilor de droguri care ajung în spitalele din județ – în...

Numărul consumatorilor de droguri care ajung în spitalele din județ – în creștere!

Timp de citire: un minut

Duminică, 26 iunie, este  Ziua Mondială de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri se celebrează în fiecare an în data de 26 iunie. Anul acesta Direcția de Sănătate Publică Hunedoara lansează  Campania „Să ne dezvoltăm  fără droguri !”, care se va organiza în perioada 26 iunie – 24 iulie. Situaţia cazurilor de substanţe etnobotanice sau similare în judeţul nostru este una îngrijorătoare, pentru că este în creștere. Dacă în anul 2013 s-au înregistrat în spitale 7 intoxicări cu substanțe psihotrope, în anul 2014 numărul crescuse ușor, la 10, în anul 2015 numărul celor drogați, în stare gravă, ajunși în Urgență a ajuns la 34. 5 dintre ei au acceptat și internarea în vederea dezintoxicării.

Cu toate că pentru adolescenți drogurile, mai ales cele ușoare, pot părea o distracție interesantă, ele sunt doar o călătorie, de multe ori ireversibilă, către o viață haotică, nesănătoasă, și o moarte precoce.

În data de 24.06.2016,  ora 13.30, se va organiza în amfiteatrul Spitalului Municipal „Dr.Al.Simionescu” Hunedoara un simpozion cu tema “Un mesaj al speranţei: Tulburările cauzate de consumul de droguri pot fi prevenite şi tratate”. Simpozionul este creditat cu 9 credite EMC și este organizat în colaborare cu Colegiul Medicilor din România, Asociația Medicilor de Familie Hunedoara, Centrul de Prevenire, evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara. În data de  27.06.2016, ora 10 – 11, se va desfasura campania „Atunci când există ajutor, există şi speranţă!”,  în cortul amplasat la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara (zona pietonală), în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii