Nu toţi petrilenii sunt ca pesedistul Bobar / Un petrilean a donat...

Nu toţi petrilenii sunt ca pesedistul Bobar / Un petrilean a donat un cărucior unui om bolnav

Timp de citire: 2 minute
În inspecţiile sale pe teren la obiectivele aflate în lucru, edilul petrilean Ilie Păducel stă în permanenţă de vorbă cu oamenii. Nu puţini sunt cei care îşi spun problemele sau necazurile, primarul încercând întotdeauna să găsească răspunsuri.
Într-o astfel de inspecţie a aflat primarul Ilie Păducel de un caz special din Valea Cimpii, căruia un cetăţean al Petrilei i-a donat unui om suferind un scaun cu rotile, pentru ca acesta să se poată deplasa şi să nu stea prizonier în propria-i casă. „Nici măcar în curte nu puteam să mă plimb. Sunt bolnav şi îi mulţumesc primarului şi domnului care a venit la mine cu căru­cio­rul, împreună cu consilierul Burdea şi cu dumneavoastră”, ne-a spus sâmbătă feri­cit cimpeanul. Acesta are grave proble­me locomotorii şi nu se poate deplasa fără un scaun cu rotile şi fără însoţitor. Este o persoană matură şi locuieşte într-o căsuţă momârlănească. Ion Nicolae, căci despre dumnealui este vorba, de pe strada Valea Cimpii de la nr. 38, s-a ridicat cu greu şi ne-a întâmpinat în pragul uşii. „Bună ziua, v-am adus căruciorul de care mama dumneavoastră a vorbit ieri cu primarul”, i-a spus binefăcătorul. „Mulţumesc frumos, mare nevoie aveam de el! Să vă dea Dumnezeu sănătate. Intraţi că sunt singur, mama e plecată, nu stă mult, aşteptaţi până vine. Haideţi în casă!”. Cam acestea au fost singurele cuvinte spuse de domnul Nicolae. După circa cinci minute am părăsit curtea, spre bucuria căţelului, care obosise săracul de atâta lătrat, legat fiind într-un lanţ gros.
După reîntoarcerea din Valea Cimpii, l-am rugat pe primarul Păducel să ne spună câteva cuvinte:
„Prea multe n-am ce să spun, că mereu ajutăm cum putem dacă e posibil. Am aflat întâmplător de acest caz, de la o doamnă în vârstă care are băiatul bolnav, cu handicap grav. Am mers acolo mai mult pentru altceva, să văd cum merge lucrarea la drumul de pe Valea Cimpii, unde pietruim, în vederea pregă­tirilor de asfaltare a drumului, aşa cum am făcut şi în Cimpa şi la alte drumuri pe care le-am asfaltat anul trecut sau anul acesta. Am dat sfoară-n oraş şi i-am găsit omului în 24 de ore un cărucior la cineva, petrileanul spunându-mi că i-l face cadou cimpeanului. Şi uite aşa, dar din dar se face Rai, astfel că, cu ajutorul consilierului Burdea, i-am dus cetăţeanului căruciorul acasă. Sper să-i fie de folos. Mă bucur că am putut să-l ajutăm şi Dumnezeu să-i dea sănătate”.
La fel zicem şi noi şi ne bucurăm că la Petrila se mai găsesc oameni de omenie care-şi ajută aproapele fără să aştepte „recompense”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii