Nesimţirea s-a născut la CEH SA. Indemnizaţii de până la 31.388 de...

Nesimţirea s-a născut la CEH SA. Indemnizaţii de până la 31.388 de lei brut lunar pentru membrii Consiliului de Administraţie!!!

Timp de citire: 3 minute
Deputatul Cristian Resmeriţă merge până la capăt şi face cunoscute veniturile încasate de cei care au condus destinele Complexului Energetic Hunedoara de la înfiinţare şi până în prezent.
În urmă cu trei luni , deputatul Cristian Resmeriţă a dezvăluit veniturile uriaşe pe care le încasa directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Constantin Jujan, dar promitea şi că va face cunoscute opiniei publice veniturile încasate de toţi cei care s-au aflat la conducerea complexului, de la înfiinţarea acestuia şi până în prezent. A solicitat reducerea drastică a veniturilor încasate de directorii generali ai CEH SA, precum şi a veniturilor încasate de membrii consiliilor de administraţie. Mai mult, spunea atunci deputatul, moral şi oportun ar fi ca economiile  obţinute din aceste reduceri să fie utilizate pentru investiţii în sectorul productiv şi acordarea unor salarii mai mari minerilor, în funcţie de productivitatea muncii.
Supărarea deputatului hunedorean a pornit de la faptul că, deşi cei care s-au perindat de-a lungul timpului la conducerea colosului industrial au fost plătiţi regeşte, aceştia nu au găsit soluţii pentru a asigura continuitatea activităţii în minerit, situaţia economico-financiară a complexului fiind foarte gravă, locurile de muncă a mii de hunedoreni fiind puse în pericol.
Urmare a întrebării adresate de deputatul Cristian Resmeriţă, în luna iunie a.c., primul-ministrului interimar Gabriel Oprea, vă facem cunoscute veniturile încasate de directorii generali care au condus CEH de la înfiinţare şi până în prezent, precum şi de membrii Consiliului de Administraţie al acestuia. Încă o dovadă că dezastrul de la CEH SA este rezultatul unor decizii inconştiente, dar şi al dorinţei de câştiguri personale fără măsură şi fără de obraz.
Remarcaţi, vă rugăm, din datele prezentate, mai multe aspecte.
În primul rând faptul că, în perioada noiembrie 2013 – august 2014 (inclusiv), veniturile brute lunare ale directorilor generali Daniel Costel Andronache şi Aurel Niculescu (ambii promovaţi şi susţinuţi de către deputatul Nistor Laurenţiu, liderul organizaţiei judeţene a PSD, şi a sa surată Natalia Intotero) s-au ridicat la 24.300 de lei. Pentru scurt timp, în perioada septembrie – decembrie 2014 (inclusiv), acestea s-au redus la 19.440 de lei. Mai apoi, în perioada ianuarie – iunie 2015 (inclusiv), directorii generali Aurel Niculescu şi Constantin Jujan au realizat veniturile brute lunare de 24.300 de lei.
Culmea nesimiţirii – octombrie 2014
În perioada decembrie 2012 – septembrie 2014, indemnizaţiile lunare ale membrilor CA au fluctuat între 1.300 de lei şi 7.800 de lei. Mulţi, foarte mulţi bani chiar, dacă ne gândim că – în perioada menţionată – performanţele CEH SA au luat-o la vale, datoriile către stat şi furnizori atingând cote alarmante. În 30 septembrie 2014, de exemplu, numai datoriile către stat ajunseseră la nivelul de 235.398.612 de lei.
În septembrie 2014, indemnizaţiile a patru membri CA (Ovidiu Demetrescu, Elena Popescu, Mihaela Preda şi Ion Stamin Purcaru) se ridicau la 4.050 de lei. După un asemenea succes, cel al creşterii datoriilor către stat de la 198.079.841 (în 30.06.2014) la 235.398.612 (în 30.09.2014), trebuia musai o recompensă. Astfel, în octom­brie 2014, indemnizaţiile au explodat dincolo de culmea nesimţirii!!!
Drept urmare, ţineţi-vă bine! Lista ruşinii începe cu Andronache Daniel Costel (indemnizaţie de 8.012 lei) şi continuă cu Preda Mihaela – 11.660 de lei, Sorin Iuliu Mangu – 14.120 de lei, Elena Popescu – 27.884 de lei, Ion Stamin Purcaru – 31.388 de lei şi Ovidiu Demetrescu – 31.388 de lei. Da, oameni buni, aţi citit bine! Numai în luna octombrie 2014, cele şase personaje amintite au câştigat în total suma de 124.452 de lei.
Punem la dispoziţia dvs., online, întreg documentul referitor la veniturile realizate de directorii generali şi membrii CA de la CEH SA din luna decembrie 2012 şi până în prezent. De asemenea, pe zvj.ro (secţiunea Dezvăluiri) şi hunedoaraplus.ro (secţiunea Anchete) puteţi revedea materialul “Exclusiv! Salariile nesimţite din minerit şi energie. Informaţii complete”. Veţi descoperi acolo informaţii complete referitoare la salarii şi indemnizaţii încasate de membrii CA, toţi directorii (nu doar directorii generali) în perioada noiembrie 2012 – iunie 2015 (inclusiv).
Cătălin DOCEA
r7643A-2 r7643A-3 r7643A-4

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii