Ne pierdem campionii! / Un fost rugbist de la Știința a plecat...

Ne pierdem campionii! / Un fost rugbist de la Știința a plecat la muncă în Anglia. Câștigă de 10 ori mai mult ca în România!

Timp de citire: 3 minute

Ciprian Straja a plecat la muncă în străinătate. Mai precis în Anglia.

În Albion, la muncă, acesta câștigă de 10 ori mai mult în comparație cu cât câștiga din rugby în România.

Rugbiul românesc suferă din lipsa banilor. Numărul jucătorilor care renunță la practicarea acestui sport este în creștere.

Ciprian Straja este din comuna Baru și a jucat rugby la Știința Petroșani, împreună cu fratele său.

Este o fostă mare speranță a rugbiului românesc, fiind unul dintre jucatorii care au decis să-și ia inima în dinți și să-și încerce norocul în străinătate.

Echipe de top….

Ciprian Straja a evoluat pe postul de aripă de mare viteză la cluburi precum Știința Petroșani sau Universitatea Cluj. Unul dintre punctele culminante ale carierei sale a fost eseul reușit împotriva campioanei CSM Baia Mare.

A fost atunci un meci nesperat de echilibrat, ținând cont de diferența dintre cele două echipe, CSM Baia Mare trecând de Știința Petroșani cu scorul de 54-15.

Dezamăgire….

Totuși, nemulțumit de condițiile din rugby-ul românesc și de ofertele primite, Ciprian Straja a decis că este momentul să pună pe pauză rugbiul de la noi și să plece la muncă în strainatate, pentru a-și asigura un trai mai bun.

„În Anglia, la muncă, câștig de 10 ori mai mulți bani decât câștigam din rugby în Romania”

A lucrat în construcții și în amenajări interioare, iar mai apoi a ajuns să lucreze într-un depozit DHL. Cum în Anglia rugbiul se mănâncă pe pâine, Ciprian a avut norocul să poată să combine cariera profesională cu rugbiul jucat, cel puțin deocamdată, de plăcere.

La Coventry….

Astfel, fostul rugbist al Științei a bătut palma cu Coventry Welsh Rugby Club, grupare din Liga a VI-a engleză, care îi permite să se bucure, în continuare, de sportul cu balonul oval, dar care poate reprezenta pentru el și o rampă care să-l ajute să ajungă la un nivel mai ridicat în rugbiul din Anglia.

„Coventry Welsh Rugby Club este o echipă de rugby union. Cât despre divizii, este a 6-a divizie din Anglia, Midlands Division, a doua grupă valorică, Counties 2! Despre condiții materiale aș putea spune doar că avem echipamente de antrenament, joc și prezentare. Fiind o echipă de amatori, nu primești bani, joci doar de plăcere, dar din păcate sau din fericire condițiile sunt mai bune decât la alte echipe din fosta Super Ligă.

Eu am renunțat la rugby-ul de performanță și m-am mutat în Anglia ca să muncesc. Nu m-am gandit că voi găsi aici o altă echipă. Din fericire am găsit și, văzând nivelul, sper să reușesc să avansez în divizii mult mai înaintate.

Sunt convins că, la nivel general, avem condiții mai bune chiar și ca la unele echipe de top din România. Inclusiv la nivel de spectatori aici vezi cât de iubit este și poate fi rugbiul. Avem foarte mulți spectatori, inclusiv dacă e ploaie, bate vântul sau e caniculă.

Am decis să fac acest pas pentru că se adunaseră, din pacate, foarte multe nemulțumiri vizavi de tot ceea ce se întâmplă în rugbiul românesc. E clar că sunt nemulțumiri din toate punctele de vedere, de la nivelul de gândire și profesionalism până la bani, evident, și de condiții de antrenament și recuperare. Din păcate, tot rugbiul românesc este într-o continuă descreștere”, a punctat jucătorul în mediul online.

Viața la Coventry Welsh Rugby Club este relativ simplă

„Jucăm din plăcere, avem două antrenamente pe săptămână, iar la finalul săptămânii avem meci. Dimensiunea lotului nu este una stabilă, ea variază pentru că primim în mod constant jucători de la colegii care vin la unele meciuri pentru a se familiariza cu nivelul de mijloc din Anglia. Nu știu să vă spun exact câți jucători străini sunt. În mod cert grosul este asigurat de englezi. Mai suntem doi români (n.m. – Ciprian si Alex Zaharescu, un alt rugbist de pe linie de treisferturi) și un băiat care reprezintă Hong Kong, dar și el este născut in Anglia”, a declarat acesta pentru Rugby Club Grivița.

De-a lungul timpului, Știința Petroșani a pierdut mulți jucători de valoare din cauza unor lipsuri evidente. Poate într-o zi exodul acestor jucători va fi stopat prin implicarea mai multor factori de răspundere, dar care să fie și pasionați de mișcarea sportivă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii