Munca de agitaţie în ultima fază electorală

Munca de agitaţie în ultima fază electorală

Timp de citire: 2 minute

„Sarcina principală a muncii de agitaţie în ultima fază a campaniei electorale constă în a activiza politiceşte masele de alegători în vederea participării lor masive la vot şi de a intensifica munca politică pentru a asigura victoria Frontului Democraţiei Populare.

Pentru buna desfăşurare a propagandei electorale în această fază, toate colectivele de agitatori vor fi repartizate pe măsura delimitării secţiilor de votare pe acele secţii de votare unde vor vota cetăţenii din străzile de care s-a ocupat colectivul respectiv.

În acest scop, trebuie păstrată organizarea agitatorilor pe colective de câte 8-10 tovarăşi, având în frunte un responsabil. Vizitarea locuinţelor alegătorilor se va face pe grupuri de câte doi agitatori (de preferinţă un tovarăş şi o tovarăşă).

În raza fiecărei secţii de votare va trebui să muncească un număr îndestulător de agitatori activi, astfel încât fiecare grup de doi agitatori să aibă în seama lui cel mult 40 de locuinţe de alegători.

Trebuie avut grijă ca toţi alegătorii cuprinşi în lista alegătorilor din fiecare secţie de votare să fie cuprinşi de colectivele de alegători.

Dacă in momentul de faţă numărul de agitatori activi nu este îndestulător, colectivele de agitatori vor trebui să fie complectate în termen de două zile, atât cu acei agitatori confirmaţi, care n-au fost încă activizaţi, cât şi cu alţi membrii de partid, precum şi cu oameni ai muncii nemembrii de partid, dar devotaţi Partidului şi capabili să lămurească pe alegători. Munca de agitaţie e o sarcină a tuturor membrilor de partid mai ales într-o asemenea campanie pentru alegerea de deputaţi în Sfaturile Populare.

Agitatorii repartizaţi în raza fiecărei secţii de votare vor duce o intensă muncă de lămurire printre alegători, cu următoarele obiective:

  1. Vor populariza realizările regimului de democraţie populară (pe baza Chemării C.C. al P.M.R.) scoţând în evidenţă realizări locale.
  2. Vor populariza candidaţii Frontului Democraţiei Populare pentru Sfatul Popular regional, pentru cel raional şi cel orăşenesc sau comunal, pentru care sunt chemaţi să voteze alegătorii din secţia de votare respectivă. Vor comunica alegătorilor numărul circumscripţiei electorale regionale, raionale, orăşeneşti, din care fac parte.
  3. Vor invita cetăţenii la adunările electorale, la întâlnirile candidaţilor cu alegătorii şi diferite manifestări de la Casa Alegătorului.
  4. Vor îndruma cetăţenii să-şi ridice certificatele de alegător.
  5. Vor reaminti cetăţenilor ziua votului precum şi adresa secţiei de votare, unde urmează să voteze; vor explica cetăţenilor modalitatea (tehnica) votării.
  6. Vor împărţi alegătorilor in mod gratuit toate materialele electorale de care dispun.
  7. În preziua votului (2 decembrie 1950) vor vizita pe alegătorii din sectorul lor, pentru a le reaminti datoria cetăţenească de a veni la 3 decembrie să ia parte la vot.
  8. În ziua votului, printr-o muncă de lămurire politică intensă, vor contribui la prezentarea la vot a tuturor alegătorilor. Agitatorii se vor strădui ca venirea la vot a cetăţenilor să se desfăşoare într-o atmosferă sărbătorească.

Întregul material vizual disponibil (afişe, grafice, caricaturi) trebuie de îndată afişat, dându-se cea mai mare atenţie cartierelor muncitoreşti, satelor, unităţilor socialiste din agricultură, şoselelor de mare circulaţie, gărilor şi locurilor de aglomeraţie.

Prin intensificarea agitaţiei politice, să luptăm pentru victoria Frontului Democraţiei Populare”. [„Drumul Socialismului”, Anul II, nr.48, Deva, 27 noiembrie 1950].

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii