Modernizări la Colegiul Naţional “Iancu de Hunedoara”

Modernizări la Colegiul Naţional “Iancu de Hunedoara”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Lucrările de reabilitare și modernizare a Colegiului Național „Iancu de Hunedoara” continuă, anunță Primăria Hunedoara. Unitatea de învăţământ este cuprinsă în planul de investiţii centrat pe creşterea eficienţei energetice, proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă, în municipiu.

Concret, ne aflăm în faza de anvelopare a a tuturor faţadelor, cu sisteme compozite cu o grosime cuprinsă între 10 şi 30 de cm, se arată pe Pagina de Facebook a Primăriei.
De asemenea, proiectul mai cuprinde lucrări de modernizare a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde (înlocuirea cazanului din centrala termică proprie, în scopul creşterii randamentului şi al reducerilor emiisilor echivalent CO2, înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare noi, precum şi a instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire şi apă caldă).

Prin acelaşi proiect se va instala şi o centrală pe biomasă, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaz cu efect de seră.

În plus, întreg acoperişul corpului principal de clădire şi sistemul de colectare şi evacuare a apelor metoerice a fost reabilitat şi înlocuit, urmând ca astfel de lucrări să se realizeze şi la celălalt corp al cădirii.

La interior a fost reabilitată, parţial, instalaţia de iluminat, acolo unde corpurile clasice au fost înlocuite cu cele de tip LED, cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă. Proiectul mai cuprinde, de asemenea, lucrări specifice necesare obţinerii avizului ISU, cum sunt instalaţiile de detectare, semnalizare, avertizare, limitare şi stingere a incendiilor.

Nu în ultimul rând, vor fi create noi rampe care să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilităţi, conform tuturor standardelor aflate în vigoare.

Lucrările de reabilitare ale Colegiului Național „Iancu de Hunedoara” au o valoare 4.393.227,20 lei (892.859,76 euro) şi sunt derulate în baza unui proiect cu finanţare europeană întocmit de Primăria municipiului Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii