Consiliului Județean Hunedoara acordă „Dimplome de Excelență” pentru echipa de specialiști care a asigurat managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență Deva în ultima lună. Este cam la fel de potrivit ca ”protocolul” format din covrigei și suc oferit pe timpuri profesorilor de către studenții cu care aveau examen. N-avea Bobora cu ce se afișa pe final de pandemie, după ce a buctat-o grav cu managementul, dotarea și organizarea spitalului…
Este evident pentru toată lumea că, locotenent-colonel medic Vlase Constantin Marinel – manager, maior medic Țambrea Bogdan Ion – director medical, locotenent-colonel Ciopei Ioan-Cătălin – director administrativ și locotenent-colonel Vartolomei-Malenovschi Mihaiel-Sorin – ofițer de stat major, pe scurt conducerea militară a Spitalului Județean de Urgență Deva, a făcut ce trebuia la Deva. Conducerea interimară făcut treaba eficient, iar rezultatele s-au văzut rapid, pentru că avea autoritatea și cunoștințele manageriale necesare. În rest au respectat un protocol valabil peste tot în țară. Ceilalți manageri au au fost eficienți pentru că nu aveau autoritate. Așa-i când managerul este numit politic în fruntea unei instituții.
În motivarea propunerii înaintate de Mircea Bobora Consiliului Județean Hunedoara se menționează că, pe parcursul exercitării managementului militar la SJU Deva, s-a dat dovadă de acuratețe, precizie și performanță privind actul medical manageriat cu o înaltă competență profesională și științifică, ajungându-se în scurt timp la normalizarea și crearea unor circuite funcţionale pentru a face o separare fizică a spaţiilor de cazare pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19 şi a asigura, în acelaşi timp, spaţii administrative de lucru pentru personalul medico-sanitar.