Ministrul Gerea / La Hidroelectrica

Ministrul Gerea / La Hidroelectrica

Timp de citire: un minut

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a efectuat o serie de vizite la sucursale Hidroelectrica, inclusiv din judeţul Hunedoara.
Remus Borza, reprezentantul adminis­tratorului judiciar al Hidroelectrica, şi ministrul Energiei, Andrei Gerea, au efectuat, în peri­oa­da 26-27 iunie, o vizită de lucru la sucursalele şi uzinele Haţeg, Caransebeş, Târgu Jiu şi Porţile de Fier pentru a verifica stadiul lucră­rilor la proiectele de investiţii Bretea, Poiana Mărului şi Dumitra-Bumbeşti.
Vineri, Remus Borza împreună cu ministrul Energiei şi oficialităţi ale judeţului Hunedoara au ajuns pe şantierul centralei Bretea. Centrala, cu 12 MW putere instalată şi 24,34 GWh/ an aport energetic, face parte din amenajarea hidroenergetică a râului Strei pe sectorul Subcetate-Simeria. Aceasta, în varianta optimizată, va însemna concre­ti­zarea unui amplu proiect de inves­tiţii, cuprinzând şapte idro­centrale, dintre care trei cu lac de acumulare şi patru cu derivaţie, conţinând un număr de 14 hidroagregate şi trei microhidrocentrale, totalizând o putere instalată de 84,25 MW şi o producţie medie anuală de 164,52 MWh. Valoarea totală a investiţiei pentru CHE Bretea este de peste 58 de milioane de euro, dintr-un total estimat de 420 de milioane de euro, stadiul fizic al lucrărilor fiind în prezent de 62 la sută. Centrala Bretea va fi pusă în funcţiune în decembrie 2015.
Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii