Ministrul Educației continuă cu profesorii joaca „de-a ruleta rusească”

Ministrul Educației continuă cu profesorii joaca „de-a ruleta rusească”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 5 minute

• Pe țeava „revolverului” bagă 6 gloanțe, în loc de 3 gloanțe (cât era indicele de infectare la mia de locuitori când se aplica scenariul roșu) • Ministrul „Abramburel” bagă în ceață corpul profesoral, cu așa numitul sistem de predare mixt (la clasă și on-line) • Non-combat-ul sindicatelor din învățământ

 

După ce ZVJ și opinia publică a atras atenția la mijlocul săptămânii trecute că la Petroșani, din cauza înmulțirii numărului de cazuri cu COVID-19 și odată cu intrarea în scenariul „roșu” ar trebui ca școlile să fie închise temporar și să se treacă din nou la învățământul on-line, deoarece atât elevii, cât și cadrele didactice sunt expuși la modul cel mai cinic și iresponsabil infectării cu acest virus nemernic, mai marii de la județ au reanalizat situația și au ajuns și ei la aceiași concluzie.

 

Scenariul roșu doar pentru unii!

În continuare, incidența cazurilor cu COVID-19 la mia de locuitori pe ultimele 14 zile tot crește la Petroșani, mai mult ca peste tot în Valea Jiului (deși cu pași repezi se apropie și municipiul Vulcan) acesta fiind unul dintre cele trei municipii din județ, alături de Orăștie și Hunedoara foarte afectate. Astfel că cei de la județ au luat vineri decizia de a trece și unitățile de învățământ pe scenariul roșu.

Conform autorităților petroșenene, „scenariul roșu” în școli presupune participarea în sistem on-line a elevilor din clasele V-VIII, IX-XII, deci aici intrând inclusiv clasele de elevi din anii terminali, în timp ce elevii din învățământul primar I-IV și prichindeii de grădiniță vor putea în continuare să participe fizic la ore. În legătură cu acest aspect legat de elevii din clasele primare și preșcolarii, ne întrebăm din nou oare ei nu se pot infecta? Chiar dacă sunt asimptomatici, și acești copii se pot infecta și, la rândul lor, îi pot infecta și pe alții. Dar dascălii lor nu sunt și ei expuși? Cine va răspunde dacă, să zicem, unul, zece, douăzeci de dascăli vor face forme grave de boală, în condițiile în care suntem anunțați că și dacă s-au vaccinat, oamenii se pot îmbolnăvi în continuare cu COVID-19? Credem că și această decizie ar trebui reanalizată în cursul acestei săptămâni. Și știți care e culmea paroxismului, legat de această situație? Că, nu demult, copiilor mici li se interzicea datul în leagăn sau pe tobogan ori linghișpir în parcuri, pentru că, vezi Doamne, virusul se putea transmite! Asta în aer liber… Dar acum, vorbim de interior, vorbim cu adevărat de o înmulțire a numărului de cazuri și cu toate acestea se poate! Ce să mai înțelegem? Oricum, scenariul acesta s-a schimbat, Marian Boboc explică în această pagină cum.

 

Primarul Petroșaniului a reînnoit apelul către cetățeni

Continuăm prin a mai spune că vinerea trecută primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, a dat dovadă de responasbilitate, ca de obicei, și a reînnoit apelul către cetățeni, îndemnându-i să fie „în continuare responsabili și să respecte normele de protecție sanitară”, rugându-i să poarte masca de protecție inclusiv în spațiile publice deschise dar și distanțarea fizică. De altfel, primarul a luat măsuri concrete de luptă cu pandemia, pe care le-am prezentat în ziarul nostru.

 

Minerii, vinovații de serviciu… fără vină!

Pe de altă parte încheiem cu o „explicație” dată de prefectul județului, care ne spune că „probabil” creșterile numărului de cazuri în Petroșani ar fi datorate… recentei greve a minerilor! Ar putea fi un exemplu concret și bun nimic de zis, doar că, ce să zicem, la Lupeni, unde mai tot orașul a participat într-o formă sau alta la proteste, inclusiv prin marșuri organizate pe străzi în anumite zile, practic localitatea unde s-a derulat circa 80% din acțiunile greviștilor, cazurile sunt mult mai puține decât la Petroșani. Deci, acest exemplu nu prea stă în picioare, fără supărare! Poate și de asta prefectul a folosit cuvântul „probabil”. Numai că, vedeți dumneavoastră, minerii sunt scoși din nou „vinovați”, chiar și fără vină, ca de atâtea și atâtea ori, pentru că nimeni nu va mai lua în calcul cuvântul „probabil”. Deja, după această posibilă „explicație”, unii n-au scăpat ocazia să-i arate cu degetul din nou pe mineri! Măi, să fie… Acum, ca să fim echidistanți, protestele spontane ale minerilor Văii au demonstrat că autoritățile civile și militare ale statului au fost incapabile (sau fricoase) de a aplica prevederile ordonanței care instituie starea de alertă.

Corneliu BRAN

 

„Abramburel” – urmașul „Abramburicii”

Fără nici un argument de ordin epidemiologic, logic nici atât, ministerul public al educației, condus de un tip care se pare că nu are nici o apreciere față de colegii săi, cadrele didactice, și care pare varianta masculină a de tristei amintire ministereasă „Abramburica”, schimbă regula epidemiologică a aplicării scenariului roșu în învățământNu de unul singur, ci de un ditamai structura: Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Care a rezolvat problema vaccinărilor, tot românul e, nu-i așa:, vaccinat, și profesorii – desigur, și acum mai are de rezolvat problema învățământuluiPe scurt, spune că doar la 6 la mie învățământul se va trece pe scenariu roșu, iar elevii și cadrele didactice vor sta acasă. între 3 și 6 la mie se va face un soi de mixtură educațională, nici cal, nici măgar, nici struț, nici cămilă, pentru clasele terminale, și nu doar. adică, jumătate dintre elevi vor participa fizic la ore în clasă, iar jumătate vor sta acasă cu ochii pironiți on-line la ce se predă în clasă. După care se vor schimba jumătățile. cei care au fost în clasă vor duce virusul acasă, vor fi generoși, nu-l vor ține doar pentru ei. apoi, vor fi înlocuiți în clasă de cealaltă jumătate. care jumătate va repeta și ea scenariul răspândirii virusului, până la victoria finală: atingerea „obiectivului” de 6 la mie. nu mai vorbim că acest sistem de predare mixt a fost criticat chiar de actualii băieți și fete care ne conduc. nu doar criticat, ci și anulat la un moment dat.

În momentul actual ministrul joacă un joc periculos: ruleta rusească. în locul celor 3 gloanțe (cât era incidența la care s-a aplicat scenariul roșu) bagă în încărcătorul scenariului 6 gloanțe (ridicând cota de risc). cum nu el își pune la cap revolverul, ci corpul profesoral, el nu are nici un risc. probabil, nici mustrări de conștiință, în cazul când vreun profesor are ghinionul să nimerească vreun glonț, asta e. va fi o dramă de familie. dacă vor fi mai multe victime va fi doar o statistică seacă, care va fi prezentată ca o victorie guvernamentală de trompetiștii guvernului pnl-usr-plus-udmr. e drept că ministrul își permite acest joc periculos și pe fondul unui non-combat suspect al sindicatelor din învățământ. care ar trebui să urmeze exemplul protestelor minerilor, care au obținut ce au vrut. cine-i oprește pe sindicaliști să protesteze?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii