Investitiile despre care s-a tot vorbit în ultimul timp, achiziții pe care nimeni nu le-a mai crezut posibile, au ajuns în subteran, în minele din Valea Jiului. Altele sunt pe drum. În aceste condiții ortacii trebuie să de-a mai mult cărbune pentru a ține în funcțiune termocentrala Paroșeni. Mai ales acum, când e nevoie de energie pe piață
Vineri, la toate sucursalele miniere din Valea Jiului au fost recepționate primele livrări de stâlpi și grinzi de susținere, cantitățile livrate acoperind necesarul corespunzător perioadei până la 31 decembrie anul curent. Sunt deja contractate cantitățile necesare pentru primele 4 luni ale anului 2024. Cerințele minerilor au fost într-o primă măsură rezulvate, după cum noua conducere a CEVJ și-a asumat de la început. Procesul de aprovizionare cu echipamente esențiale pentru a asigura un mediu de lucru sigur și eficient în subteran a început și urmează să continue în perioada următoare cu toate materialele necesare, inclusiv plasa metalică, lemnul, piesele de schimb și explozibilul. Vor ajunge la fiecare unitate minieră conform graficului stabilit. Toate acestea înseamnă o siguranță a locurilor de muncă și a personalului muncitor care acum poate da mai mult cărbune.
„Odată ce zăcământul e pus în siguranță, ai și accesibilitatea să scoți această sursă energetică, este parte din procesul de punere în siguranță și închidere. Mărirea producției este un efect indirect al faptului că ai acces la toate fronturile de lucru”, a declarat Andrei Popa, președintele CA al CEVJ.
Iar dacă huilă e, și Termocentrala Paroșeni poate funcționa pentru a livra energie în sistemul national și, totodată, pentru a genera venituri la CEVJ, atât de necesare pentru susținerea activității societății. Ajutorul de stat nu v-a putea susține prea mult timp parcursul societății, el doar vine să sprijine activitatea în așa fel încât să poată duce la generarea de venituri.