Miercuri, Primele burse școlare ajung în conturile elevilor

Miercuri, Primele burse școlare ajung în conturile elevilor

Timp de citire: un minut

Deși anul școlar a început de două luni, elevii bursieri n-au intrat încă în posesia banilor. Primele sume vor fi achitate miercuri și vizează lunile septembrie și octombrie.

Elevii vor primi, în această săptămână, primele burse din acest an școlar. Miercuri trebuie achitate sumele pentru perioadele de cursuri din septembrie și octombrie, iar din 15 decembrie banii vor intra lunar.

Deocamdată, Ministerul Educației nu a anunțat dacă va modifica regula de acordare a burselor de merit, în condițiile în care s-a constatat că aproape 8.500 de copii le vor primi, deși au medii foarte mici, sub 5. O situație jenantă, hilară. Cum să iei bursă de merit dacă tu, elev „eminent”, nu ai nici note de trecut clasa? Încă o dovadă că politicienilor care se află la guvernare și politrucilor din guvernul PSD-PNL nu le pasă de învățământul românesc nici cât negru sub unghie. Doar atunci când ies profesorii în stradă pentru drepturile lor, politicienii și politrucii o mai bagă pe mânecă, dar își revin repede la „normal”.

Plata burselor în anul școlar 2023-2024 a fost simplificată și banii vor fi virați din bugetul Ministerului Educației către școli, prin inspectoratele școlare, fără implicarea consiliilor locale.

Circuitul financiar al burselor, începând din acest an, este similar cu cel al salariilor personalului din învățământul preuniversitar: minister – inspectorate școlare – unități de învățământ – părinți/ elevi.

Toate bursele elevilor se plătesc lunar, la data de 15 a fiecărei luni pentru luna precedentă. Dacă data de 15 cade într-o zi de repaus săptămânal, zi de sărbătoare legală sau zi liberă, plata burselor se efectuează în ziua lucrătoare anterioară acesteia. Plata burselor, atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie a anului curent, se face miercuri, 15 noiembrie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii