Metoda ”Accidentul” a buctat de 4 ori weekendul acesta

Metoda ”Accidentul” a buctat de 4 ori weekendul acesta

DISTRIBUIȚI

Patru persoane vârstnice din municipiul Hunedoara au sesizat poliția despre faptul că au fost contactați de persoane străine se pretindeau apropiați care trec printr-un moment dificil și au nevoie de bani. Șarada nu s-a mai finalizat cu paguba victimelor.

În data de 13.10.2018, la ora 16.00, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 82 de ani, din Hunedoara, despre faptul că a fost contactat telefonic (pe postul telefonic fix), de o persoană necunoscută care i-a relatat că este fiul său, că a fost implicat într-un accident rutier și că are nevoie de 15.000 – 20.000 de euro, pentru a fi transportat la o clinică privată, unde va fi operat. Hunedoreanul a dat dovadă de prezenţă de spirit, iar după încheierea convorbirii a luat legătura cu nepoata sa, care i-a confirmat faptul că tatăl său (fiul celui apelat) nu a suferit niciun accident rutier. Prin urmare, bărbatul nu a dat curs solicitării telefonice și a anunțat imediat Poliția.

În seara aceleiaşi zile, poliţiştii hunedoreni au mai fost sesizaţi de alte două persoane, care au reclamat că s-a încercat inducerea lor în eroare de către persoane neidentificate, care l-au apelat telefonic care le-a pretins sume mari de bani pentru realizarea unor intervenţii chirurgicale în beneficiul fiilor acestora, care ar fi fost implicați în accidente rutiere. Cele două persoane apelate, femei în vârstă de 74 şi de 68 de ani, și-au apelat imediat fiii, care au confirmat că nu au fost implicaţi în evenimente rutiere și, prin urmare, nu au dat curs solicitării persoanei necunoscute care le-a apelat.

În data de 14.10.2018, la ora 00.50, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată  de o femeie în vârstă de 82 de ani, din Hunedoara, care a reclamat faptul că a fost contactată telefonic (tot pe postul telefonic fix),  de către o  persoană necunoscută, care i-a solicitat „toţi banii de care dispune în casă”, pentru ca fiul acesteia, care ar fi fost implicat într-un accident rutier, să fie supus unei „operații chirurgicale urgente”.

Şi de această dată, persoana apelată nu a dat curs solicitării, și-a sunat fiul, care a confirmat că este teafăr și apoi a sunat la Poliție.

În toate cazurile prezentate, poliţiştii hunedoreni au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de înşelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării autorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii