Măsuri guvernamentale pentru sprijinirea investițiilor publice

Măsuri guvernamentale pentru sprijinirea investițiilor publice

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Reprezentanți ai Unităților Administrativ Teritoriale din județul Hunedoara s-au întâlnit astăzi cu secretarul general adjunct al Guvernului României, Mircea Abrudean, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, a organizat această întâlnire pentru ca primarii hunedoreni să fie informați despre cele mai noi măsuri ale Guvernului României, luate pentru a sprijini investițiile locale destinate dezvoltării localităților.

Secretarul general adjunct al guvernului, Mircea Abrudean, le-a prezentat participanților informații referitoare la:

– Prezentarea Planului Național de Investiții „Anghel Saligny”

– Ajustarea contractelor de achiziții publice, în contextul creșterii prețurilor la materiale de construcții

– Plățile din PNDL și extinderea acestui program

– Noile modificări legislative la Legea achizițiilor Publice nr. 98/2006

– Prevederi ale „Legii energiei”

– Planul Național de Redresare și Reziliență

Primarii hunedoreni au mai fost informați de faptul că în următoarea perioadă vor fi luate și alte decizii guvernamentale de sprijin al autorităților, în urma cărora se vor reduce taxele de avizare a proiectelor de interes public. De asemenea, depunerea proiectelor de investiții locale, în baza Planului Național de Investiții „Anghel Saligny”, poate fi efectuată online, reducându-se timpul necesar pentru depunere.  Totodată vor fi simplificate procedurile de accesare a fondurilor europene.

Prefectul Călin Petru Marian le-a spus reprezentanților comunităților din localitățile județului Hunedoara că, pentru Guvernul României, constituie o prioritate luarea celor mai potrivite măsuri pentru dezvoltarea infrastructurii locale, fapt ce va duce la investiții care vor avea ca urmare dezvoltarea economică a zonelor unde acestea sunt finalizate.

Întâlnirea s-a finalizat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri referitoare la posibilitatea autorităților locale de a-și finaliza proiectele începute sau de a se înscrie cu alte noi investiții, beneficiind de noile măsuri de sprijin luate de executiv.

Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii