Marius Surgent, deputat PNL: România are la dispoziție fonduri europene consistente pentru...

Marius Surgent, deputat PNL: România are la dispoziție fonduri europene consistente pentru perioada 2021-2027

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

În urma celor patru zile de negocieri din Consiliul European de la Bruxelles, România va avea alocate în total fonduri europene de aproape 79,9 de miliarde de euro prin planul european de relansare Next Generation EU (NGEU) și Cadrul Financiar Multianul (MFF) al UE pentru perioada de programare 2021-2027.

De o parte din acești bani vor putea beneficia direct și firmele mici și mijlocii (IMM) din România, prin granturi și împrumuturi directe, precum și prin contracte de achiziții în proiectele europene derulate de alți beneficiari.

Bani pentru proiecte de infrastructură

“Fondurile obținute de România de la Uniunea Europeană pentru perioada 2021-2027 reprezintă o șansă uriașă și am convingrea că autoritățile vor fi pregătite să utilizeze acești bani pentru infrastructură, educație, sănătate, agricultură și alte proiecte indispensabile. Avem la dispoziție fonduri pe care le putem utiliza în mod eficient pentru dezvoltare, practic, putem finanța proiecte care sunt indispensabile pentru dezvoltarea României. De asemenea, o parte importantă din acești bani vor fi utilzați pentru relansarea economică a României”, a precizat deputatul liberal, Marius Surgent.

În perioada următoare, Consiliul Uniunii Europene (miniștrii de Finanțe din UE) și Parlamentul European vor negocia forma finală a alocărilor de fonduri europene, pe baza liniilor trasate acum de șefii de state și de guverne ai UE, în acest Consiliu European.

“ Salut decizia forțelor politice de dreapta din județul Hunedoara de a colabora la alegerile locale”

“Decizia noastră de a semna un protocol de colaborare cu USR la nivel local este un exemplu de maturitate politică. A fost o decizie foarte intens discutată în rândul nostru, al liberalilor și am demonstrat că știm să facem politică, știm să facem un pas în lateral pentru a obține o victorie importantă. Acest protocol încheiat între PNL și USR la nivelul județului dovedește că există mult mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne separă. Acest act era așteptat de toți susținătorii PNL cât și cei ai USR. Sunt convins că acestui proiect i se vor alătura și alte forțe de dreapta din județul Hunedoara pentru că doar uniți vom putea obține rezultatul scontat”, a precizat deputatul Marius Surgent.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii