Mâine, centura Petroşani intră în reparaţii! Costul reparaţiilor este incredibil de mic

Mâine, centura Petroşani intră în reparaţii! Costul reparaţiilor este incredibil de mic

Timp de citire: 2 minute

Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat Petroşani începe mâine lucrările de reparaţii la centura Petroşani, partea nereabilitată, ce se întinde din zona Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani până la giratoriul cu avionul. Această parte de centură urmează a fi asfaltată în decursul acestui an, în acest sens fiind deja dată în lucru documentaţia tehnică. Până la lucrările ample de asfaltare pe care le aşteaptă toţi deţinătorii de autovehicule care tranzitează Petroşaniul, sunt programate lucrări de plombare. Intervenţiile cu material antiderapant au agravat starea deja precară a centurii şi au lărgit găurile din asfalt. Acum, practic nu poţi tranzita centura decât făcând slalom printre gropi.

Întrebarea firească a fiecăruia dintre noi este cum se apucă primăria să plombeze acum, pe timp de iarnă, cu asfaltul ud, rece şi îngheţat. Însă acest lucru nu mai este o problemă dacă ai materialele potrivite.

Daniel Vişan, şeful DADPP Petroşani, a menţionat că reparaţiile se vor realiza în regie proprie cu mixtură asfaltică stocabilă la rece. Compoziţia asfaltică a fost comandată la un producător din Ghiroc, judeţul Arad şi a ajuns deja la Petroşani.

Mixtura asfaltică stocabilă la rece este un produs extreme de practic, foarte uşor de aplicat. Se aplică la rece, manual sau mecanic, inclusiv în condiţii climatice mai puţin favorabile, pentru că se poate aplica şi la temperatura de -5 grade.  Perioada de stocare este de până la un an şi este destinată lucrărilor mici, curente sau localizate, oricare ar fi tipul de drum şi traficul suportat. Se foloseşte mai ales la plombarea gropilor de tip “cuiburi de găină”, cum le numesc constructorii, adică gropi mici, în suprafeţe de până la 0,30 mp, dar adânci de peste 15 cm, aşa cum găsim presărate peste tot pe centură, însă poate acoperi fără probleme şi gropi cu suprafeţe mai mari, la fel de profunde. Acest material este folosit regulat şi în urma intervenţiilor la avariile conductelor şi cablurilor subterane.

DADPP Petroşani a achiziţionat 40 de saci de 25 de kg de mixtură asfaltică la rece, mai precis o  tonă de material, la un preţ de doar 715 lei fără TVA. Cu plata transportului de la Ghiroc la Petroşani a achitat o factură de 947 lei, fără TVA. Practic, dacă lucrează în regie proprie, costurile intervenţiei sunt minime.

Intervenţiile în teren vor dura câteva zile, iar dacă rezultatele vor fi bune poate vom scăpa de câteva “cuiburi de găină” şi de prin oraş, că unele au luat proporţii serioase şi ne fac praf maşinile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii