Mai rar e drept, dar și o veste bună legată de COVID-19:...

Mai rar e drept, dar și o veste bună legată de COVID-19: Cele 50 de rezultate de la testele COVID-19, așteptate pentru ziua de joi, au ieșit negative!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Din datele emise de autoritățile din domeniu, începe și în Valea Jiului o ușoară creștere a cazurilor de noi infestări cu COVID-19. În ziua de miercuri au fost raportate în județul Hunedoara 27 de noi cazuri de persoane ce au contactat noul coronavirsus, dintre care 13 au fost din Valea Jiului, 10 fiind depistate în urma prelucrării testelor la Spitalul de Urgență din Petroșani, iar alte trei persoane fiind depistate, tot așa, la Spitalul Municipal din Lupeni. Toate aceste persoane aveau domicilii în localitățile noastre, din câte am înțeles 4 cetățeni sunt din Petroșani, restul din localitățile Lupeni, Vulcan, Uricani, Aninoasa și Petrila, e drept, puține, câte un caz-două-trei la celelalte localități, dar interesant că aceste cazuri există de la estul la vestul Văii Jiului, ceea ce trebuie să dea serios de gândit în perioada următoare.

Toate aceste 27 de noi cazuri de COVID-19 au fost rezultate în urma prelucrării a 70 de teste, după cum ne anunța ieri prefectura prin prefectul Vasilică Potecă. Mai erau așteptate rezultatele a altor 50 de teste, iar vestea bună, pe care ne-a dat-o telefonic Lucian Morogan joi dimineață, este că au venit rezultatele și la acestea și acestea sunt toate negative. Măcar o veste bună tot este și rămâne de văzut ce se întâmplă în următoarele zile și săptămâni. Oricum semnalul de alarmă a fost tras, după multe săptămâni Valea Jiului are din noi peste zece cazuri active de COVID-19. Ceea ce înseamnă ca fiecare dintre noi să păstrăm distanțarea fizică (nu „socială”, că aia e o prostie fără margini, preluată din vocabularul englezesc, fără ca cei care au preluat să gândească logic!) în spațiile aglomerate, fie ele și în exterior cum sunt piețele sau parcurile de exemplu, să purtăm măști în spațiile închise sau în mijloacele de transport și, firește, să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun de fiecare dată când simțim că am atins anumite obiecte ce ar putea fi infestate cu acest virus (mai ales clanțe de uși, bancomate și bani, balustrade, bănci, scaune și mese în cazul teraselor, butonul de la lift etc.), așa cum ne fac aceste recomandări medicii și medicii specialiști epidemiologi sau virusologi. Practic nimic deosebit și foarte greu de aplicat, chestiuni ce ar trebui știute într-o țară civilizată europeană, niște reguli de bun simț și de igienă învățate, sau care ar fi trebuit a fi învățate în „cei șapte ani de-acasă”, cum se spune în popor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii