Lupeni / Reacții rapide după dezvăluirile edilitare

Lupeni / Reacții rapide după dezvăluirile edilitare

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Zona de lângă cimitir și drumul ce duce spre Cabana 5 Sud au fost curățate

 

În urmă cu două zile, „Ziarul Văii Jiului” semnala faptul și anexa o imagine despre cum arată o zonă publică din Lupeni, situată lângă unul din cele două mari cimitire din localitate.

 

În imagine se putea vedea biserica ortodoxă din centrul vechi al Lupeniului, pe lângă care trece și un drum, ce duce la Cabana 5 Sud, iar deasupra ei, pe deal, după cum a fost surprins cadrul respectiv, se putea observa un maldăr de gunoi. În text, cel care a transmis imaginea informa redacția că acest fapt se întâmplă din cauză că în zona respectivă nu există nicio pubelă „unde cei ce trec să poată depozita gunoiul”. Acum, adevărul este că tot gunoiul respectiv provine nu de la cei ce trec – sau prea puțin de la aceștia în condițiile, în care nici cabana nu mai funcționează de ceva vreme, iar case sunt puține pe-acolo -, ci provine în cea mai mare parte de la cimitir, care s-a extins în ultimii ani până sus pe deal în zona platoului, practic singurul loc pe unde se putea extinde, iar cei ce cunosc zona știu asta. Din imagini se poate observa ușor că în morman sunt surprinse coroane vechi, lumânări și multe crengi și vegetație uscată aruncate acolo de către cei care au făcut curățenie în cimitir, inclusiv de cetățeni care au îngropați pe cei dragi acolo. E adevărat însă că trebuie făcut ceva, trebuie luate măsuri, inclusiv de cei care administrează cimitirul, dar și de primărie, altfel peste trei luni iar vom vedea acolo tot așa, poate mai rău!

Până una-alta, primarul Lucian Resmeriță a luat imediat măsuri și lucrători ai primăriei au fost mobilizați și au curățat zona respectivă la o zi după apariția materialului în ZVJ.

Miercuri, 13 aprilie, locul era curățat lună și bec. Primarul Lucian Resmeriță a transmis, personal, redacției noastre, poze care demonstrează ceea ce spunem. Mai mult, toată zona prin care trece drumul de care vorbeam a fost curățată. Pe măsură ce vom afla un răspuns al primarului legat de un punct de depozitare al gunoiului în zona respectivă, vă vom anunța. Sau, eventua,l să ne spună primarul Lupeniului dacă există alte soluții, venite din partea celor care administrează cimitirul, cum se întâmplă pe la toate cimitirele din Vale, deoarece nu-i normal să se strângă un asemenea morman de mizerie, iar treaba asta nu e de azi de ieri. Vom reveni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii