Lupeni / Primul lot de aparatură ultra performantă, din cadrul proiectului european...

Lupeni / Primul lot de aparatură ultra performantă, din cadrul proiectului european de 6,5 milioane lei accesat de primărie, a sosit la spital

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

La finele săptămânii trecute Spitalul Municipal Lupeni a primit o nouă tranșă de aparatură medicală performantă, necesară funcționării în condiții medicale optime atât la secția ATI, cât și la alte secții de specialitate din cadrul spitalului lupenean.

 

Această achiziție de aparatură medicală modernă și performantă face parte dintr-o primă serie de aparatură medicală ce va fi achiziționată de spital, în cadrul unui proiect european de primă mână pe care Primăria municipiului Lupeni l-a accesat cu ceva vreme în urmă. Practic, în momentul în care Uniunea Europeană a deschis axa de finanțare pentru dotarea spitalelor cu echipament și aparatură medicală, odată cu criza sanitară provocată de noul coronavirus. Cum primarul Lucian Resmeriță și primăria s-au mișcat repede atunci, iată că rezultatele încep să apară, ceea ce pentru spitalul din vestul Văii Jiului și pentru cetățeni este foarte bine.

Spitalul din Lupeni a fost pe aceiași lungime de undă la acest capitol cu spitalul bucureștean „Bagdasar Arseni”. Cele două spitale au fost primele ale căror cereri de finanțare pe acest proiect au fost aprobate!

Trei bijuterii de „piese” medicale de maximă necesitate reprezintă „cireașa de pe tort” la această primă etapă de achiziționare de aparatură medicală din cadrul proiectului european: un ecograf doppler color portabil cu transducer, un aparat mobil de radiologie și un electrocardiograf portabil.

„Aceste achiziții reprezintă doar un prim lot din aparatura medicală de ultimă generație care a ajuns deja la spitalul nostru, ca beneficiar. Urmează și alte echipamente medicale și aparatură medicală, în celelalte 6 loturi de achiziții rămase. Este vorba de un total de 7 loturi de achiziții ce însumează peste 6,5 milioane lei, bani europeni în exclusivitate, fără nici un fel de contribuție din partea primăriei și consiliului local. Bani pe care ne bucurăm că am știut să-i atragem prin faptul că ne-am mișcat repede și bine, iar pentru asta le mulțumesc, în numele meu și al spitalului, tuturor celor care s-au implicat în acest proiect european. Vreau să vă spun că medicii și cadrele medico-sanitare din spitalul nostru au fost încântați de această aparatură medicală ce a ajuns la noi în acest prim lot de achiziții. Aparatul de radiologie mobil, electrocardiograful portabil și ecograful dopller acolo portabil ATI cu transducere pot fi folosite la toate secțiile din spital pe care le avem, putând fi deplasate și folosite ușor de personalul medical oriunde este nevoie pe moment. În săptămâna care va începe vor sosi alte două loturi. Noi sperăm ca într-o lună de zile să avem aduse la spital prin acest proiect european toate paturile ATI și aparatura medicală aferente acestora. Ceea ce va conduce, implicit, ca spitalul nostru să fie dotat cu o tehnologie medicală la standarde europene în ceea ce înseamnă ATI și nu numai”, ne-a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Pe măsură ce va veni aparatura medicală și echipamentele de care ne-a vorbit primarul Lupeniului, vom reveni. Nu de altceva, dar un spital modern, performant, cu tehnologie de ultimă oră își dorește toată lumea din zona de vest a Văii Jiului. Iar ceea ce se întâmplă acum grație acestui proiect, nu poate decât să ne bucure pe toți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii