Lupeni / Primarul Resmeriţă despre motoarele turismului în Straja

Lupeni / Primarul Resmeriţă despre motoarele turismului în Straja

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Modernizarea rețelei de energie electrică și lacul de acumulare pentru tunurile de zăpadă au adus dezvoltare și siguranță stațiunii

Tânărul primar Lucian Resmeriță susține că nimic nu s-ar fi dezvoltat în stațiunea Straja dacă nu ar fi existat investiția în acel mare lac de acumulare necesar tunurilor de zăpadă, dar, mai ales, dacă nu s-ar fi făcut lucrări de schimbare a vechii rețele principale de energie electrică din stațiune.
„Este bine că avem un parteneriat între administrația locală și investitorii care sunt în stațiune. Însă, eu vreau să vă mai spun un lucru, cu care toată lumea din Straja și eu suntem cu toții de acord. Povestesc puțin despre ce s-a întâmplat bine în Straja, pentru că, dacă nu se întâmpla ce o să vă spun, astăzi erau mari probleme și nu mai exista, probabil, ceea ce avem în acest moment în stațiune. Dacă la vremea respectivă nu reușeam să implementăm un proiect în ceea ce înseamnă energia electrică în Stațiunea Straja, aducând acolo cei 20.000 kw, noi astăzi nu puteam să avem multe teleschiuri și instalații pe cabluri funcționabile, deoarece rețeaua veche nu putea să ducă decât 2-3 teleschiuri și avea puține resurse să o facă pe viitor, inclusiv în ceea ce însemna consumul de energie electrică la cabane! Dacă administrația locală din Lupeni nu reușea să aibă aceste investiții mari în ceea ce înseamnă infrastructură, vă spun eu, stațiunea toată ar fi șchiopătat. Poate cuvântul ar fi mult mai rău decât șchiopătat și vă spun și de ce: în ultimii 3-4 ani de zile, zăpada nu a fost chiar așa de generoasă cu ceea ce înseamnă Valea Jiului. Dacă nu aveam lacul de acumulare de 75.000 mc de apă, în Straja nu s-ar fi putut schia cam pe niciuna dintre pârtii. Deci, trebuie să ținem cont că fără rețeaua nouă de energie electrică, fără lacul de acumulare și tunurile de zăpadă și toată rețeaua pe care o avem de hidranți, undeva la 150 de hidranți, nu știu în ce situație s-ar fi aflat acum stațiunea. La fel, dacă noi, primăria, nu reușeam să ducem apa, să ducem canalizarea, să facem drumul și toate acestea, chestiuni foarte costisitoare pe care le-am făcut și le facem prin parteneriatul cu Consiliul Județean Hunedoara, care ne-a acordat tot sprijinul prin Apa Serv. Pe de altă parte, una peste alta, trebuie să menționez faptul că avem investitori în Straja care pun tot sufletul și au venit și vin în sprijinul administrației locale cu proiecte bine țintite pentru stațiune. Fără ei n-am fi putut să punem poate o telegondolă, teleschiuri și instalații noi pe cablu. Probabil, rămâneam la stadiul anilor ‘90, cu teleschi între picioare, astăzi vorbim de telescaune moderne fiindcă s-a investit și din partea primăriei, dar și din partea oamenilor de afaceri. Dar, repet, s-a investit fiindcă s-a putut, cu rețeaua veche de energie electrică nu s-ar fi putut acest lucru, noua rețea fiind o investiție vitală pentru stațiune la momentul respectiv”.

450 de angajați cu carte de muncă. Locul 2 la numărul de pensiuni
Primarul Lupeniului a vorbit și de numărul de angajați cu carte de muncă care lucrau în Straja, în sezonul rece și nu numai, înainte de pandemie, sperând ca după trecerea acestui virus nenorocit lucrurile să revină la starea de dinainte, dar și de faptul că stațiunea are omologate peste 2.500 de locuri de cazare.
„În Straja au fost angajați undeva la 450 de oameni. Cel mai înalt vârf de angajări cu carte de muncă, ceea ce desigur nu-i puțin lucru. Sunt convins că au mai fost cetățeni care au lucrat și nu au avut carte de muncă, dar noi lucrăm la acest aspect și încercăm ca toți cetățenii care lucrează sus în stațiune să fie legal, deci cu carte de muncă și cu tot ce trebuie. Pe de altă parte, noi, din punct de vedere al clasificării cabanelor sau pensiunilor și omologarea lor suntem pe locul doi în județul Hunedoara, pe primul loc fiind stațiunea Geoagiu. Suntem undeva la peste 2.500 de locuri de cazare omologate, ceea ce iar este un aspect foarte bun și la care primăria lucrează an de an”, a menționat primarul Lupeniului.
Să sperăm că viitorul sezon hibernal va fi cu multă zăpadă în Stațiunea Straja, o stațiune modernă care face cinste Lupeniului și Văii Jiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii