Lupeni. Până la Agrement se va circula ca-n palmă

Lupeni. Până la Agrement se va circula ca-n palmă

Timp de citire: 2 minute

Se va circula impecabil pe drumul care face legatura dintre Lupeni și zona de îmbarcare de la telegondolă. În ultimii ani, artera de câțiva kilometri a fost tot stricată deoarece în zonă s-au introdus gazul metan, apa potabilă și canalizarea, iar toate au necesitat tăierea asfaltului. Zilele acestea, toată artera de legatură este asfaltată.

Turiștii care vor veni anul acesta la schi în Straja vor circula și până la zona de îmbarcare a telegondolei (Agrement, cum este cunoscută de cei de aici) pe asfalt nou. Zilele acestea, muncitorii lucrează la covorul asfaltic, prevăzut în proiectul mare, de infrastructură rutieră, accesat de administrație.

„Faptul că am reușit să facem această infrastructură bună se datorează fondurilor europene și guvernamentale. Am început proiectul mare, de pe Anghel Saligny, de aproximativ 18 milioane de lei, care este licitat și încredințat, cu zona Agrement ca primă etapă. Firma care a câștigat și-a făcut planul de acțiuni împreună cu noi și am hotărât să începem, pentru că iarna ne bate la ușă, cu această zonă. Practic, de la școala gimnazială numărul 3, până sus la telegondolă, toată acea zonă, aproximativ 2 km, vor fi asfaltați în totalitate și chiar vom avea câteva sute de noi locuri de parcare care vor fi generate, pentru că în permanență încercăm să dezvoltăm acest capitol de infrastructură fiindcă acolo avem un flux foarte mare de mașini, mai ales în sezon de iarnă”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul muncipiului Lupeni.

Asfaltarea se realizează în ultima etapă pentru că în această zonă, în ultimii ani, au avut loc lucrări de extindere a rețelelor de apa, gaz și canalizare, care au necesitat taierea pe foarte multe porțiuni a asfaltului.

„Nu ne-am grăbit să asfaltăm agrementul pentru că am reușit anul acesta să introducem gazul metan, pentru bazinul de înot, pentru oamenii care locuiesc în această zonă, dar și pentru telegondolă, sau punctul de informare turistică. Am reușit, am introdus gazul metan. Am reușit tot în această perioadă de timp să introducem canalizarea și apa, avem rețele nou-nouțe până în această zonă. De asemenea, am cumpărat și montat un transformator electric, pentru a avea putere mai mare în zona respectivă, unde dezvoltarea este una intensă, și chiar și pentru bazin era nevoie de aproximativ 170 Kw, deci era absolut necesar acest transformator de mari dimensiuni, are undeva la 25 de tone acest transformator. După ce am reușit să introducem toate aceste utilități, era firesc să urmeze și asfaltarea”, a mai punctat edilul.

Sezonul de iarnă în Straja stă să înceapă, iar cum artera este practic legatura dintre oraș și punctul de îmbarcare, constructorii trag să termine cu asfaltul până la venirea primilor turiști. De altfel, sunt presați și de condițiile meteo.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii