Lupeni / Incendiu în seara Bobotezii

Lupeni / Incendiu în seara Bobotezii

Timp de citire: 2 minute

Incendiul a izbucnit violent în jurul orei 18:30 a zilei de sâmbătă, 6 ianuarie, La început, trecătorii, dar şi locatarii blocurilor turn de peste drum au auzit ceva care aducea a zgomotului produs de pocnitorile unor petarde. „O fi ceva de sfântul Ion”, şi-au zis ei. Doar după ce focul a ieşit şi a cuprins acoperişul clădirii, oamenii şi-au dat seama că e vorba de ceva grav.

La foarte scurt timp,
în faţa imobilului situat pe Bulevardul Păcii din Lupeni a sosit o autospecială SMURD de stingere, urmată de două maşini ale pompierilor Gărzii de Intervenţie, al cărei sediu se află în apropiere. Incendiul a fost semnalat la casa cu etaj pe care e imposibil să nu o remarci dacă treci pe acolo, fiindcă, în partea de sus, are agăţată o caroserie de autoturism. Explicaţia e simplă: la aceasta adresă funcţionează un service auto.

Primele imagini,
de la faţa locului, dintre care pe două le-am postat imediat pe pagina mea de Facebook, mi-au fost trimise de domnişoara Aida Oltean, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani. Tot ea, devenită, iată, corespondentă a ZVJ, mi-a relatat şi cele dintâi amănunte despre ceea ce se petrecea acolo. Tot la nenorocirea asta s-a referit, ulterior, în aceeaşi reţea de socializare, şi primarul Lucian Resmeriţă. „Împreună cu echipele de pompieri și SMURD de la Petroșani și Lupeni din cadrul ISU Hunedoara, Poliția Națională și Poliția Locală a municipiului Lupeni, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lupeni, acţionăm pentru stingerea incendiului care a izbucnit în apropierea Spitalului Municipal Lupeni”, a notat domnia sa.

Pompierii au avut o misiune grea.
Timp de aproape două ore au acţionat la locul intervenţiei, grija lor fiind aceea ca focul să nu se extindă la imobilele învecinate. Chiar de la început s-a aflat că incendiul izbucnise, iniţial, într-unul din garajele aflate în spatele curţii. Unde se mai aflau câteva anexe ale locuinţei. Cel care a sunat la numărul de urgenţă „112’ a fost însuşi proprietarul casei, domnul Ion Bobocel, care, îngrozit, a fugit din casă. Lichidarea incendiului a fost anevoioasă, fiindcă, după ce era stins, focul izbucnea din nou. La sfârşit, pompierii au încercat să afle ce anume a declanşat focul. După ce autospecialele pompierilor s-au retras, cea a SMURD-ului a mai rămas o bună bucată de timp. A fost o minune că a ars numai acoperişul, iar restul a scăpat, mi-a spus cineva care a asistat la toată întâmplarea. La cât foc şi fum au fost în seara aceea, ai fi zis că totul este scrum!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii