Lupeni / „Festivalul Crailor” se mută de pe scenă în on-line

Lupeni / „Festivalul Crailor” se mută de pe scenă în on-line

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Dacă nu se poate organiza anul acesta din cauza pandemiei într-o sală de spectacole, în Stațiunea Straja sau într-un parc, cum de la debutul acestui „Festival al Crailor” din Lupeni s-a tot întâmplat, primăria și firma COMEXIM R SRL Lupeni vor organiza festivalul on-line, sub sloganul relevant: „Păstrăm tradițiile în municipiul Lupeni!”.

 

Primarul Lucian Resmeriță și omul de afaceri Emil Părău ne-au anunțat că înscrierea trupelor de crai de pe cuprinsul Văii Jiului se face pe internet în perioada 10 decembrie – 19 decembrie, prin transmiterea unui e-mail pe adresa primaria.lupeni@gmail.com. Cei interesați trebuie să transmită foarte clar numele trupei, componența ei, localitatea de domiciliu, data înființării și alte informații legate de activitatea trupei dacă există, toate acestea însoțite de fotografii. Înscrierea este gratuită.

După această operațiune, urmează înscrierea video, cel de-al doilea pas ce trebuie făcut de trupele de crai care vor să participe la festival. Aceasta se poate face prin două moduri, foarte simplu de realizat. Fie se trimite clipul video cu programul artistic al trupei de crai pe „youtube” sau pe o altă platformă ce poate fi vizualizată ușor de cât mai multă lume, fie se încarcă linkul clipului video pe linkul video: https://mega.nz/megadrop/75tEcAoxD6Q.

Ceea ce este foarte important și trebuie să știe toți participanții este că aceștia nu pot veni cu înregistrări vechi, deci cu videoclipuri din ani când nu era pandemie și ca atare nu existau nici măsuri de siguranță sanitară.

Primăria specifică faptul că la înregistrarea videoclipului „trupele trebuie să respecte măsurile de siguranță sanitară, respective purtarea măștii de protecție și distanțarea fizică”.

Totodată, în cererea de înscriere trupele de crai trebuie să își dea acordul pentru ca videoclipurile lor să poată fi difuzate public de organizatori.

„Difuzarea Festivalului Crailor va avea loc în perioada 21 decembrie-22 decembrie, deci cu câteva zile înainte de Crăciun și cetățenii vor stabili prin vot on-line câștigătorii. Premiile vor fi pe măsură, ca în fiecare an, iar rezultatul cu câștigătorii festivalului va fi anunțat pe data de 23 decembrie. Iată că, deși suntem în pandemie, găsim soluții pentru păstrarea tradițiilor noastre de sărbători, nu se putea ca să întrerupem anul acesta un festival atât de frumos și de așteptat de cetățeni, dar și atât de creștin și de românesc!”, ne-a spus primarul Lucian Resmeriță.

Felicitări organizatorilor!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii