Lupeni / Fântână-țâșnitoare colorată – atracția parcului din Bărbăteni

Lupeni / Fântână-țâșnitoare colorată – atracția parcului din Bărbăteni

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Abia ce am scris de feeria de culoare datorată sutelor de baloane colorate din Parcul CAP, care îi încântă în aceste zile de vară pe lupeneni, că Primăria municipiului Lupeni și primarul Lucian Resmeriță au mai pus la cale o surpriză, dar într-un alt parc, la fel de frumos și de căutat, mai ales de copii, Parcul Bărbăteni.

Este vorba de o fântână arteziană colorată, care are un specific aparte, apa țâșnind direct din pământ și la o înălțime apreciabilă, spre deliciul celor mici, ceva după modelul fântânii din piața mare a Sibiului.

Fericit că a putut să-i bucure pe copii și pe părinții și bunicii care-i însoțesc, copii care nu se mai dezlipesc din parc de când cu această fântână, primarul Lucian Resmeriță ne-a explicat că apa de la această fântână poate ajunge până la înălțimea de 15 metri, firește dacă în instalație se pune mai multă apă. În sistem propriu, cum arată acum lucrurile și cum e fântâna reglată, apa are o înălțime mai mică, de câțiva metri, fiind necesari doar 3 mc de apă ca să funcționeze în acest regim, apa reciclându-se în instalație. Deci, nimic nu se pierde și e practic, frumos și economic!

„Putem programa în funcție de cum dorim. Jeturile de apă sunt foarte spectaculoase, dar mai au ceva frumos: sunt colorate și atrag privirile. Fascicolul de lumină trece, practic, prin cel de apă, și pe timp de noapte vă asigur că e ceva spectaculos. Cu montarea a fost mai dificil, dar până la urmă a ieșit bine. După primele probe de funcționare, am văzut că instalația funcționează perfect și i-am dat drumul. După locurile de joacă pentru copii din acest parc, această fântână vine și la sugestia cetățenilor noștri. Ne bucurăm că am putut îndeplini și acest obiectiv, această dorință a oamenilor. Parcurile noastre din Lupeni sunt foarte căutate și apreciate de cetățeni, fie ei copii, fie ei tineri sau adulți”.

Încă o dată, spunem fără să greșim, dacă mai era cazul, Lupeniul are în acest moment cele mai frumoase parcuri din Vale! Cine nu ne crede, să meargă să le vadă și ne va da dreptate, cu siguranță

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii