Lupeni / Explozie de culori în Parcul C.A.P.

Lupeni / Explozie de culori în Parcul C.A.P.

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

de Corneliu BRAN
În ultimii ani, parcul CAP din Lupeni a suferit numeroase schimbări, în privința amenajării și dotării cu mobilier și jocuri pentru copii. Astfel, a devenit unul dintre cele mai frumoase parcuri din toată Valea Jiului. An de an, de când a preluat mandatul de primar, Lucian Resmeriță s-a ocupat de altfel nu doar de acest parc, ci și de celelalte din Cartierul Bărbăteni, sau din zona Braia ori Bucura. Din acest punct de vedere, Lupeniul a devenit cu adevărat un oraș al parcurilor și al zonelor de recreere. Să nu uităm că peste noapte au apărut în câteva cartiere sau zone, precum „Nivelt” sau Calea Brăii alte părculețe și zone de joacă pentru copii. Ceea ce reprezintă un fapt notabil pentru un municipiu situat într-o zonă așa de frumoasă la baza Munților Vâlcan.

Primarul Lucian Resmeriță vine și în vara aceasta cu o idee frumoasă pentru acest parc din mijlocul orașului. După umbreluțele colorate de vreme bună, primarul Lupeniului le face acum o nouă surpriză plăcută lupenenilor, de data aceasta cu o „mare” de baloane viu colorate, amplasate pe cupola parcului. Jocul de culori dat de balonașe, plus verdele parcului și toată coloratura obiectelor ce compun parcul și aleile lui îi surprind plăcut și le dă o stare de bucurie nu doar copiilor ce se joacă prin parc, ci și tuturor celor care trec prin zonă sau ce își petrec timpul prin parc în aceste zile ale lui Cuptor.
Firește că o dată instalată „minunea din parc”, aceasta a atras admirația tuturor celor care ajung acolo. Pozele cu explozia de culori nu au întârziat să își facă apariția pe rețelele de socializare, pe paginile locuitorilor din toată Valea Jiului, dar parcă mai mult pe paginile de socializare ale lupenenilor plecați la muncă în străinătate și cărora, firește, le este dor de orașul unde și-au lăsat familiile și unde poate s-au născut. Atâta popularitate și atâtea mesaje pozitive la această inițiativă dovedesc încă o dată, dacă mai era nevoie, că „ce-i frumos îi place și lui Dumnezeu”, vorba înțeleptei zicale.
În legătură cu această schimbare de „look” a parcului și această surpriză plăcută pentru lupeneni din miez de vară, primarul Lucian Resmeriță a declarat: „Am promis cetățenilor municipiului Lupeni că în fiecare an vom face în așa fel încât să aibă parte de surprize plăcute. În acest an am hotărât aă înlocuim umbreluțele colorate de vreme bună cu baloanele viu colorate, care au fost montate pe cupola Parcului C.A.P.. Mă bucur că acestea sunt apreciate de cei care vin să-și petreacă timpul liber aici și am fost surprins plăcut să văd că acestea reprezintă mai nou un loc de atracție pentru toți cetățenii din Valea Jiului! Voi continua să acord o atenție deosebită parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, întrucât la acestea oamenii vin să se relaxeze și să-și petreacă timpul liber într-un mod cât mai plăcut a timpului liber, alături de copii și de cei dragi”.
Cum o idee nu vine niciodată singură, salutară ideea primarului de a aduce și anul acesta multă culoare în toate parcurile lupenene, nu doar prin plantarea de flori sau înlocuirea mobilierului, ci și prin vopseaua de toate culorile folosită din plin la stâlpii, gardurile și obiectele stradale mai vechi. Practic, totul e acum vopsit și aranjat. Ziua se vede de la o poștă că treaba e făcută cu profesioniști și cu sfaturi bine primite de la designeri și arhitecți de exterior pregătiți în domeniul urbanisticii estetice. Noaptea, iluminatul plăcut al parcurilor depășește cam tot ce este prin parcurile localităților noastre, cu câteva mici excepții (mai există doar vreo două parcuri unde este loc de mai bine la acest capitol), dar care pot și ele, în timp, să fie rezolvate așa cum s-a procedat la celelalte 4-5 parcuri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii