Lupeni / Apa Serv în luptă cu rigorile iernii şi cu nesimţirea...

Lupeni / Apa Serv în luptă cu rigorile iernii şi cu nesimţirea unor cetăţeni

Timp de citire: 2 minute
Conform primarului interimar Iacob Mesaroş, situaţia la două blocuri din Lupeni  referitoare la îngheţul conductelor de apă potabilă este „mai mult decât dramatică”.
„Cei de la Apa Serv lucrează de zor în trei puncte fierbinţi care au rămas în continuare după codul portocaliu de ger de săptămâna trecută, multe alte defecţiuni fiind între timp remediate. Unul din aceste puncte fierbinţi este la mai multe case de pe Calea Brăii, unde astăzi (marţi – 17 ianuarie – n.r.) se va finaliza lucrarea, din câte am fost anunţat, astfel că cetăţenii vor avea din nou apă. A fost o lucrare foarte grea şi mă bucur că se termină şi s-au remediat lucrurile. Dar cele mai mari probleme le avem în continuare la blocul L2 de pe strada Viitorului şi, mai ales, la blocul turn de garsoniere 74 de pe strada Tudor Vladimirescu din Cartierul Braia. Acolo e de groază, săptămâna trecută a fost acolo o comisie de la operatorul de apă, cu directorul general Costel Avram şi cu angajaţi ai primăriei, printre care şi eu. S-a constatat că foarte multe apartamente sunt branşate ilegal, nu s-au legat prin repartitor cum trebuia, ci cumva pe dedesubt. Practic, toată instalaţia e claie de fân, nu mai ştie nimeni ce-i pe-acolo şi din această cauză au îngheţat şi coloanele, unde mai pui că blocul n-are peste tot geamuri, fie sunt sparte fie nu sunt, iar toate uşile de la etaje le lasă şi noaptea deschise. Cei de la Apa Serv încearcă acum să restabilească situaţia, dar durează, doar pentru conducta principală, ca să o dezgheţe, au consumat două butelii”, a declarat pentru ZVJ Iacob Mesaroş.
Probabil că prejudiciul creat Apa Serv cu aceste branşamente ilegale descoperite acum (foarte multe, mai cu seamă că vorbim de un bloc turn cu zece etaje cu peste 60 de apartamente) nu va mai fi recuperat în cea mai mare parte, ţinând cont că acolo sunt multe apartamente sociale, dar şi apartamente proprietate privată dar cu cetăţeni fără venituri sau ce trăiesc din venitul minim garantat.  Dar măcar acum s-a aflat „buba” din cartier şi se vor lua măsuri de stopare al acestor furturi de apă. Iată că acel îngheţ de săptămâna trecută a mai descoperit încă un loc din oraş de unde se fură apă la greu fără să se contorizeze. Şi câte din astea n-or mai fi prin capătul Bărbăteniului, pe strada Viitorului sau cine mai ştie pe unde! Însă, cu siguranţă, nu vor scăpa nedescoperite de vigilenţii oameni ai Apa Serv.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii