Lupeni / A ars terasa „Valahia”

Lupeni / A ars terasa „Valahia”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Terasa unuia dintre cele mai populare restaurante din Lupeni, „Valahia”, situat în Cartierul „Nivelt” din localitate, a ars în întregime în noaptea de 9 spre 10 decembrie.

 

De la purtătorul de cuvânt al celor de la ISU Hunedoara, Anemona Doda am aflat o serie de informații legate de acest incendiu puternic, cu care pompierii s-au luptat timp de peste două ceasuri.

„Imediat după anunțarea incendiului la 112, în jurul orei 2,00, s-au deplasat la locul indicat de apelant 6 echipaje ale Detașamentului de Pompieri din Petroșani, precum și a Gărzii de Pompieri Lupeni, alcătuite din 18 pompieri.

Echipele de intervenție au acționat cu 3 autospeciale de stingere, o autoscară, o ambulanță tip B2 și o autospecială de primă intervenție și comandă.

La momentul sosirii echipajelor, imobilul situat pe strada Aleea Plopilor și în imediata vecinătate a străzii principale, Tudor Vladimirescu din Lupeni, incendiul se manifesta cu violență la terasa de lemn, pe un nivel, a unui restaurant cu o suprafață de 150 de metri pătrați. Arderea a fost atacată din exterior din mai multe puncte, fiind evitată propagarea acesteia la întregul restaurant.

Incendiul, generat de un scurt circuit, a distrus structura din lemn a terasei și mobilierul din lemn aflat în interior. De precizat că nimeni nu a fost rănit sau intoxicat cu fum. Paznicul locației și două animale de companie s-au evacuat în timp util”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Este bine că nu au fost victime, este însă trist că s-a întâmplat așa. Să nu uităm că de „Valahia” pe cei din Lupeni și din Vale ne leagă atâtea și atâtea amintiri plăcute, concerte de muzică folk, serate cu muzică bună și poezie și așa mai departe. Să sperăm că „Valahia” își va reveni în urma acestui incident nedorit și va fi iar ce a fost cândva, nu demult, ba poate chiar mai mult decât atât.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii