Lupeni / 520.000 lei – pentru activitățile cultural-sportive și recreative

Lupeni / 520.000 lei – pentru activitățile cultural-sportive și recreative

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Chiar dacă pandemia a stopat cam tot ce înseamnă activitate cultural-sportivă și de recreere, în cadrul organizat de administrația locală și partenerii săi, în 2020, ce a mai rămas din anul acesta, în condițiile revenirii la normal datorate scăderii masive a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, a adus un reviriment clar și din punctul de vedere al activităților culturale și nu numai, viața orașului începând încet dar sigur să revină la normalitate.

 

De altfel, administrația locală și primarul au creat în acest sens și o finanțare generoasă, previzionând la punctarea bugetului local suma de 524.000 lei pentru activități cultural-sportive. Acest fapt duce la punctarea unor evenimente cultural-artistice și recreative mult așteptate de marea majoritate a cetățenilor, după un calendar anuar bine stabilit.

Astfel, pe 24 iunie, în Stațiunea Straja, va avea loc Nedeia Sânzienelor, o manifestare câmpenească de tradiție, cu implicarea autorităților locale și a celor din mediul privat.

Apoi, în luna iulie, primăria și consiliul local vor organiza „Zilele Municipiului Lupeni”, probabil cea mai de anvergură acțiune organizată în municipiul din vestul Văii Jiului.

Concursul de cros „Ambruș” și manifestările legate de Ziua Minerului de pe 6 August, vor completa lista de acțiuni cultural-sportive din luna a opta a calendarului. Autoritățile au prevăzut ca în intervalul 1-6 august să existe mai multe evenimente legate de această zi a ortacilor noștri, ceea ce nu poate să fie decât binevenit, în condițiile în care despre această zi și despre acești bravi oameni și istoria lor sunt atâtea și atâtea de arătat. Primăria dorește să puncteze prin manifestări și acțiuni diverse grevele minerilor din 1929 și 1977, inclusiv prin slujbă de pomenire și depuneri de coroane de flori minerilor eroi.

Toamna va începe în sfera activităților cultural-recreative cu Festivalul Berii din septembrie. În octombrie se va continua cu alte șase evenimente, devenite tradiționale în Lupeni și mult gustate de public: „Ziua Vârstnicilor”, „Ziua Educatorului”, Festivalul Național de Folk „Tatiana Stepa”, „Toamna lupeneană”/„Ziua Recoltei”, Festivalul de artă „Lupul de Argint” și „Balul Bobocilor”.

Decembrie, ca în fiecare an cu excepția anului trecut, va fi luna bucuriei și sărbătorilor. Administrația publică locală și primarul Lucian Resmeriță vor pregăti lucruri frumoase și în acest an, aici fiind vorba de două festivaluri, nelipsitul „Festival al Crailor” și mult așteptatul „Festival de Crăciun”, de Revelionul în aer liber la trecerea dintre ani, precum și de evenimentele legate de Ziua Națională a României pe 1 Decembrie. „Gala de Excelență” și aprinderea iluminatului festiv de sărbători, prin crearea unui cadru festiv ca de fiecare dată când se întâmplă asta, completează agenda manifestărilor cultural-sportive și recreative ale Primăriei municipiului Lupeni și Consiliului Local Lupeni.

Firește că nimic nu e bătut în cuie. Pe agendă mai pot interveni schimbări sau completări, primarul Lucian Resmeriță declarând nu o dată că se pot aproba pe parcursul anului și alte evenimente, dacă primăria le va considera oportune pentru viața orașului și cetățeni. De asemenea, toate aceste activități, până la noi ordine, se vor desfășura cu respectarea normelor sanitare impuse de pandemie. Valul al patrulea, care se anunță foarte amenințător, nu va afecta acest Program de activități și viața noastră, a tuturor, în general. Cu o singură condiție: să ne vaccinăm! Că altfel, o luăm iar de la început…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii