Luni, în curtea Școlii Gimnaziale nr. 3 Lupeni, am întâlnit unul dintre...

Luni, în curtea Școlii Gimnaziale nr. 3 Lupeni, am întâlnit unul dintre cele mai frumoase și mai bine organizate târguri de produse și obiecte din școlile Văii Jiului

Timp de citire: 5 minute

Un proiect educațional de suflet s-a derulat luni, 29 mai, la Școala Gimnazială nr. 3 din municipiul Lupeni, cu implicarea directă a celor din conducerea școlii, a profesorilor și, mai ales, a tuturor elevilor și părinților de-acolo. Nu trebuie uitat nici sprijinul primăriei și al primarului Lucian Resmeriță. Mai mult, printr-o donație făcută luni, PSD Lupeni și președintele Cristian Resmeriță, senator de Valea Jiului, au susținut acest proiect cu suma de 3.000 lei.

A fost vorba de un târg de produse și obiecte realizate sau confecționate de elevi, anunțat din timp și de ZVJ, iar banii obținuți vor fi folosiți în crearea unor spații de învățare în aer liber și pentru organizarea unor mici ateliere de creație în curtea școlii. Banii se vor reîntoarce la elevii școlii.

Am pășit luni în curtea Școlii Gimnaziale nr. 3 cu emoțiile regăsirii unui loc unde am petrecut opt ani de zile și unde pot spune că m-am pregătit pentru anii ce aveau să vină, cam din toate punctele de vedere, deci nu doar educațional, iar pe această cale nu uit să le mulțumesc tuturor dascălilor mei, niște oameni minunați și pe care mereu îi voi avea în suflet.

Imediat, încă de la intrarea pe poartă, am dat cu ochii de o atmosferă vulcanică, tinerească, unde zeci și zeci de elevi, mai mari sau mai mici, se ocupau de standurile amenajate cu de toate, începând de la produse culinare gen clătite, plăcinte și produse de panificație, până la obiecte artizanale, tablouri, desene, mici sculpturi sau opere de artă realizate, toate, de minunații copii ai acestei școli, după o tematică aleasă de fiecare clasă dinainte.

Soarele arzător și muzica fierbinte și răsunătoare, pusă la maxim și mixată de un DJ, veselia copiilor și determinarea lor în a vinde produsele și obiectele, precum la un târg adevărat, completau tot acest tablou.

Orice s-ar spune, un eveniment foarte frumos și foarte instructiv pentru copii și părerea mea este că astfel de acțiuni ar trebui să aibă loc măcar trimestrial cam pe la toate școlile din Vale, în condițiile în care am observat pasiunea copiilor din Lupeni pentru tot ce s-a întâmplat luni acolo, în intervalul orar 10:00-15:00.

Mai trebuie să subliniem faptul că dimineață, la ora 10:00 fix, primarul Lucian Resmeriță a dat startul, anunțând oficial deschiderea târgului și urându-le tuturor acestor tineri ai orașului mult succes.

PSD Lupeni, donație de 3.000 lei pentru susținerea acestui proiect

Spuneam la început de donația făcută pentru acest eveniment de către organizația PSD Lupeni. Ei bine, să vedem și ce a avut de transmis senatorul social-democrat Cristian Resmeriță, totodată și președintele organizației, în acest sens:

„Am decis împreună cu membrii Organizației PSD Lupeni să ne implicăm și în acest proiect Împreună pentru școala noastră!, organizat  de Școala Gimnazială nr. 3 Lupeni.

Consider că nu suma de bani este importantă, ci faptul că putem să fim alături de comunitate, de copiii noștri. Școala Gimnazială nr. 3 din Lupeni a accesat un proiect în urma căruia Fundația Narada dublează toți banii care se strâng, pentru ca apoi aceștia să fie folosiți tot în favoarea elevilor de la Școala Gimnazială nr. 3 din Lupeni. O felicit pe doamna director Elena Budelecan, dar și colectivul de profesori care s-a implicat foarte mult în acest proiect.

De asemenea, îi felicit și pe elevii acestei școli care sunt foarte implicați în acest proiect! Doresc pe această cale să mulțumesc și domnului primar Lucian Resmeriță și domnului viceprimar Iacob Mesaroș, care mereu au susținut orice faptă bună!”. 

Două declarații luate la cald

La final vă prezentăm și două scurte declarații ale unor persoane foarte implicate în acțiunea ce a avut loc în curtea școlii, dar și la spectacolul artist ce a urmat seara în Palatul Cultural „Minerul”.

Doamna director Elena Budelecan ne-a declarat următoarele: „Astăzi este o zi în care suntem adepții învățării cu bucurie și încercăm cu toții să materializăm un vis: acela de a crea un spațiu de învățare în curtea școlii. Ne dorim acest spațiu de vreo doi ani, am făcut mai multe demersuri în acest sens și astăzi intrăm în linie dreaptă, cu acest târg în care am pus foarte multă dăruire și dragoste, am creat obiecte pe care elevii noștri le-au vândut. Diseară vom încheia acțiunea la Palatul Cultural „Minerul”, care va încununa practic toată munca noastră depusă în ultima perioadă. De ce ne dorim acest spațiu de învățare de afară? Pentru că, pe parcursul vacanței noi promovăm școlile de vară și ne gândim în mod permanent cum să ducem copiii aproape de natură, să le oferim astfel activități cât mai atractive și cât mai interesante. Orele de tip muzică și mișcare, joc și voie bună, dezvoltare personală, cunoașterea mediului se pot desfășura în aer liber, astfel încât elevii să rămână cu informații și amintiri de neuitat sau de durată. Toți banii colectați astăzi și cei primiți din donații – iar pe această cale mulțumim frumos pentru acești bani – vor fi folosiți pentru crearea unei structuri de lemn în curtea școlii, care va urma a fi și dotată, totul făcut la standarde, zic eu, foarte înalte, unde cum spuneam copiii vor putea studia sau vor putea organiza mici ateliere de creație pentru că, după cum se vede, avem elevi foarte talentați și acest fapt trebuie pus în evidență. Mulțumesc pe această cale tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentului, primăriei, domnului primar și părinților”.

Pe profesorul de sport al școlii de care vorbim azi, Ionuț Năsălean, totodată și consilier local lupenean, l-am întâlnit după ce tocmai achiziționase două tablouri de la doi elevi.

„O acțiune frumoasă, o acțiune reușită, în care am arătat încă o dată că elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 Lupeni pot să facă lucruri frumoase, lucruri utile pentru școală, pentru comunitatea din localitate. În cadrul acestui proiect ne bucurăm că am avut alături de noi autoritățile locale, oameni de afaceri, elevi, părinți, profesori, sub managementul direct al doamnei director. Este o bucurie să văd atâția copii, atâția părinți care s-au implicat alături de noi, este o bucurie că putem să ne dezvoltăm în continuare ca școală, ca oraș, ca și comunitate locală. Da, am cumpărat și eu două tablouri, pictate de doi copii talentați de la școala noastră, m-am bucurat că în acest fel pot să ajut și eu financiar acest proiect. Iar pe de altă parte voi rămâne și eu, acasă, cu două tablouri frumoase. Este școala unde eu m-am dezvoltat ca om, ca profesor, ca elev și vă dați seama că nu aș putea să rămân indiferent la astfel de acțiuni și la tot ce ține de această unitate școlară de tradiție în învățământul lupenean”, ne-a declarat, Ionuț Năsălean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii