Ludovic Orban, premierul României, a participat la festivitățile prilejuite de Ziua „Minerului”...

Ludovic Orban, premierul României, a participat la festivitățile prilejuite de Ziua „Minerului” și la inaugurarea celui mai important edificiu cultural al Văii Jiului, Muzeul „Mineritului” Petroșani

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Premierul Ludovic Orban s-a aflat ieri în Valea Jiului pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul „Zilei Minerului”. Din delegaţia Guvernului României au mai făcut parte Virgil Popescu- ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, Ion Ştefan – ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Vetuţa Stănescu, secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister. Manifestările comemorative au început la „Uzina Electrică” şi la „Monumentul Minerilor” din Lupeni.

Delegaţia guvernamentală însoţită de prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, de reprezentanţi ai sindicatelor, ai principalelor instituţii publice şi ai primăriilor din Valea Jiului şi din judeţul Hunedoara s-a deplasat la Petroşani unde, în parcul „Carol Schreter”, au fost din nou depuse coroane de flori în memoria minerilor care şi-au pierdut viaţa în subteran sau luptând pentru drepturile lucrătorilor în abatajele Văii Jiului. Au omagiat munca şi sacrificiul minerilor lideri de sindicat şi reprezentanţi ai principalelor formaţiuni politice.

Premierul Ludovic Orban a răspuns solicitărilor sindicatelor din Valea Jiului şi a participat la o întâlnire cu aceştia, organizată la sediul Complexului Energetic Hunedoara.

La orele amiezii, prim ministrul Ludovic Orban şi primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, au inaugurat „Muzeul Mineritului” – cel mai important edificiu cultural şi istoric al Văii Jiului, reconstruit şi repus în valoare cu fonduri europene accesate de municipalitatea petroşeneană.

Finalul vizitei în Valea Jiului a avut loc în Munţii Parâng, unde delegaţia guvernamentală şi prefectul judeţului Hunedoara au dorit să afle la faţa locului care este stadiul lucrărilor la drumul care leagă zona Cabana Rusu de domeniul schiabil Parâng, modernizat cu fonduri guvernamentale şi locale.

Atât la Muzeul Mineritului, cât şi pe şantierul Drumului Judeţean 709 F, Ludovic Orban a răspuns întrebărilor presei.

BIROUL DE PRESĂ AL PREFECTURII

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii