Lucrări de reabilitare pe Crișul Alb

Lucrări de reabilitare pe Crișul Alb

Timp de citire: un minut

Prin Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), Administrația Bazinală de Apă Crișuri desfășoară lucrări de reabilitare la stația hidrometrică Blăjeni pe râul Crișul Alb.

 

Lucrările constau în: consolidarea și refacerea malului stâng al Crișului Alb în localitatea Blăjeni; refacerea și consolidarea malului stâng al Crișului Alb în localitatea Crișcior; refacerea și consolidarea malului stâng al Crișului Alb în localitatea Mihăileni.

Viiturile din ultimii ani au dus la erodarea malurilor, astfel că s-au impus următoarele lucrări de reabilitare: consolidări de mal cu gabioane, subzidire culee și scară de acces. Lucrările sunt în desfășurare, urmând a se finaliza până la sfârșitul anului in curs. Prin finanțarea FSUE sunt vizate și lucrările calamitate în urma viiturilor din decembrie 2021.

„Periodic, ne confruntăm cu inundații determinate de revărsarea cursurilor de apă din bazinul râului Crișul Alb. Efectele devastatoare ale inundațiilor produse sunt resimțite de populația locală, fiind afectate atât gospodăriile acestora, cât și terenurile lor agricole. Vom face tot ce este posibil pentru a reduce expunerea la inundații în județul Hunedoara”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii