Literatura creștină, o cale de cunoaștere și autocunoaștere

Literatura creștină, o cale de cunoaștere și autocunoaștere

DISTRIBUIȚI

A citi este poate una dintre cele mai recomandate activități pentru orice vârstă, orice context al vieții. Citind vom învăța mai multe și desigur că lecturarea are binecunoscute efecte asupra minții. Sporește creativitatea, lărgește orizonturi și poate fi clar și o formă de cunoaștere și autocunoaștere – există convingerea fermă că cititul nu a făcut rău  nimănui. Totuși un subiect aparte este reprezentat de literatura creștină.

De ce literatură creștină este preferată

În librării precum librariamarantha.ro se vor găsi cărți cu marturii crestine, poezii creștine, cărți cu și despre predici, studiul bibliei și mai tot ce tine de această nișă. Așadar, mai accesibil ca oricând, la ora actuală librăriile pun la dispoziție o gamă largă de tipuri de lectură de acest gen.

Literatura creștină se adresează tuturor categoriilor de vârstă. În varianta pentru copii sunt cărţi ilustrate, poezii și scurte texte, pilde. Pentru adulți sunt cărțile cu substrat psihologic sau Biblii. Așadar există opțiuni pentru oricine, în funcție de interesele fiecăruia sau de răspunsurile căutate.

Cât despre preferința aceasta, motivele ce stau la baza unei alegeri de genul sunt multiple:

Literatura creștină readuce în prim plan credința și valorile ei

Credința în divinitate este un motiv puternic în viață, de a educa, de a realiza lucruri mărețe de ce nu. Așadar, pentru cei care caută cuvântul lui Dumnezeu, orice formă de lectură cu acest subiect este binevenită.

Se identifică cu anumite situații

În literatura creștină nu totul este despre pozitivismul celui care trăiește cu frică de Dumnezeu. Unele lecturi dezvăluie povești ale celor care au trecut de la negare la a-l descoperi pe Dumnezeu. În unele cazuri sunt aspecte inexplicabile oarecum despre cum li s-a arătat minunea dumnezeiască. Așadar cel care citește ajunge să se identifice cu astfel de situații.

Tematică psihologică și lecția de viață

Literatura creștină pune în discuție mai cu seamă acele momente de grea încercare când totul pare departe de a fi o lucrare divină. Sunt expuse întâmplări și fapte care scot în evidență păcatul, dar totodată acestea au un substrat psihologic. O astfel de lectură este indirect o lecție de viață.

Cu toții simțim la un moment dat o decădere și cel mai adesea este vorba de acele momente de răscruce în viață: pierderea unei persoane dragi, pierderi materiale, probleme cu vicii etc. Sunt acele momente când rezumăm totul la un ajutor divin, la speranța că salvarea va veni astfel. Ori dezamăgirea că asta nu se întâmplă ȋi duce pe unii pe calea opusă lui Dumnezeu, de a nu mai crede în acesta. Adevărata credință este în noi, în puterea interioară și nimic nu vine fără efort. Sunt lucruri de înțeles mai profunde decât realitatea pe care o trăim.

Lectura creștină este despre cunoașterea sinelui sau despre cum ne raportăm la aceste concepte de religie și credință. Așadar o astfel de provocare o avem cel puțin din curiozitate. Pentru cei interesați de alegerea unei astfel de lucrări, librăria Maranatha are propuneri cu tematică diversă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii