Legea turismului dezbătută la Geoagiu Băi, în data de 20 septembrie

Legea turismului dezbătută la Geoagiu Băi, în data de 20 septembrie

Timp de citire: un minut

În data de 20 septembrie, ora 11, în staţiunea Geoagiu Băi, Hotel Germisara (str. Germisara 1B) este programată o dezbatere pe tema Legii Turismului, prezidată de  ministrul Mircea Titus Dobre ce va reuni participanţi din județele Hunedoara, Arad, Timiș și Caraș-Severin.

Camera de Comerț și Industrie Hunedoara vă face cunoscută posibilitatea de a participa la dezbaterea organizată de Ministerul Turismului, împreună cu Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social și cu sprijinul Prefecturii Hunedoara, pe marginea proiectului Legii Turismului, aflat în consultare publică, și invită agenţii economici din domeniul turismului şi reprezentanţii asociaţiilor de turism să participe la dezbatere.

Ce propune noua lege?

Proiectul de lege aduce noutăți în ceea ce privesc următoarele aspecte: organizarea, coordonarea, finanţarea, autorizarea şi controlul activităţilor din domeniul turismului, promovarea şi dezvoltarea turismului, domeniu de importanţă strategică şi ramură prioritară a economiei naţionale a României, precum şi managementul resurselor turistice şi umane în conformitate cu principiile echităţii, competitivităţii, accesibilităţii, sustenabilităţii şi dezvoltării durabile.

Totodată, se va implementa un sistem informatic unic care să permită evaluarea veniturilor reale din turism, ca indicator esenţial ȋn economia turismului, operaţionalizarea unui sistem informatic de evidenţă a circulaţiei turistice poate asigura, prin înregistrarea tuturor datelor privind activitatea turistică şi turiştii, o evidenţă certă a încasărilor din acest sector economic, fapt care poate să justifice măsuri imediate pentru fiscalizarea activităţilor din această zonă.

Problema arzătoare a ministerului este lipsa unui sistem informatic care să permită evaluarea veniturilor reale din turism, ca indicator esenţial ȋn economia turismului, și lipsa datelor reale de evidenţă a circulaţiei turistice, o evidenţă certă a încasărilor din acest sector economic, fapt care poate să justifice măsuri imediate pentru fiscalizarea activităţilor din această zonă.

Înregistrarea observaţiilor şi propunerilor din partea agenților economici se poate face la Camera de Comerț și Industrie Hunedoara,  la telefon 0737-505446, email office@ccihunedoara.ro şi transmiterea lor către MT.

Termenul limită până la care se pot transmite observații, propuneri și sugestii este de 20 zile de la publicarea anunțului. Proiectul de act normativ a fost publicat la data de 24.08.2017.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii