Lansare program operațional

Lansare program operațional

Timp de citire: un minut

Vineri, 18 noiembrie, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a participat la evenimentul de lansare a Programului Operațional Regional Vest 2021– 2027.

 

Investițiile propuse în Programul Operațional Regional Vest 2021 – 2027 sunt concentrate pe cele 5 obiective principale de politică (OP) ale Comisiei Europene:

• O Europă mai inteligentă (o transformare economică inovatoare și inteligentă) – minimum 25%;

• O Europă mai verde, fără emisii de carbon – minimum 30%;

• O Europă mai conectată (mobilitate și conectivitate TIC regională);

• O Europă mai socială (implementarea Pilonului european al drepturilor sociale);

• O Europă mai aproape de cetățeni (dezvoltarea sustenabilă și integrată a zonelor urbane, rurale și de coastă prin inițiative locale) – minimum 8%.

„Voi sprijini tot timpul întreprinzătorii privați și autoritățile locale în proiectele lor de dezvoltare economică. Este un moment istoric pentru județul Hunedoara și pentru Regiunea Vest și consider că este un pas esențial realizat în procesul descentralizării și al dezvoltării locale. Ca argument precizez că Planul de Dezvoltare și Strategia Regională sunt dublate de o resursă de finanțare adaptată nevoilor identificate în plan regional. Mai mult decât atât, interacțiunea cu beneficiarii va fi optimizată, documentațiile vor fi simplificate, iar în premieră pentru țara noastră, autoritatea de management este asigurată de ADR Vest. Am convingerea că aceste resurse financiare extrem de importante vor fi gestionate cu succes, iar județul Hunedoara va cunoaște un grad ridicat de infuzie a fondurilor europene.”, a declarat Călin Petru Marian, prefect al județului Hunedoara.

La nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare ale României, Agențiile pentru Dezvoltare Regională îndeplinesc funcția de Autorități de Management pentru Programele Regionale.

BIROUL DE PRESĂ AL PREFECTURII HUNEDOARA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii